Közkedvelt víkendtelepi étteremnél pusztítottak a lángok

Szász Cs. Emese 2019. március 17., 09:50

Étterem égett le vasárnapra virradóan a marosvásárhelyi Víkendtelepen. A 200 négyzetméternyi felületen elterjedt tűzzel öt órán át küzdöttek a tűzoltók. Emberi áldozata szerencsére nincs a szerencsétlenségnek.

Öt órán át küzdöttek a lángokkal Fotó: Maros megyei tűzoltóság

A marosvásárhelyiek egyik közkedvelt étterme gyúlt ki a Víkendtelepen vasárnapra virradóan. A vendéglátóegység és annak fából készült terasza égett, mintegy 200 négyzetméternyi felületen pusztítottak a lángok.

Fotó: Maros megyei tűzoltóság

A Maros megyei tűzoltóság négy bevetési járművel érkezett a helyszínre. A tűzoltás nem volt könnyű – tájékoztatott a katasztrófavédelem szóvivője, Virag Cristian Petrică –, amikor kiértek a helyszínre, az egész épület égett, a nagy felületű fából készült terasszal együtt.

{A}

Ugyanakkor,

mivel a gázellátást nem lehetett kikapcsolni, fennállt a robbanás veszélye is.

A tűzoltó-alakulat munkatársai az éjszaka folyamán több mint öt órán át küzdöttek a lángokkal, míg sikerült megfékezni azokat.

Fotó: Maros megyei tűzoltóság

Szerencsére a tűznek nem volt emberi áldozata, és sikerült megakadályozni azt is, hogy átterjedjen a többi épületre – mondta Virag Cristian Petrică szóvivő, aki arról még nem tudott tájékoztatást adni, hogy mi okozta a tüzet.

Videó: Realitatea Locala