Számolgathat a továbbjutásért a Szejke SK

Józsa Csongor 2019. március 16., 19:14

Csak egy képlet volt nyerő a székelyudvarhelyi kézilabdacsapatnak: diadalmaskodnia kellett hazai környezetben, hogy megmaradjon az esélye az elődöntő tornára.

Végig vezetett a székelyudvarhelyi csapat Fotó: Barabás Ákos

Szombaton délután a városi sportcsarnokban a Székelyudvarhelyi Szejke SK a Nagyváradi VSK-t látta vendégül a férfi kézilabda A osztály D csoportjának tizenhatodik játéknapján. A házigazdák számára létfontosságú volt a győzelem megszerzése.

{A}

A rangsor második helyén épp a soros ellenfele állt, előnye pedig a játéknap előtt négy pont volt a Sipos Lóránt által irányított gárdával szemben. Könnyű kiszámolni, hogy egy diadallal ez hétre duzzadt volna, azaz a Szejke SK-nak szinte minden esélye elszállt volna, hogy a következő körbe, az elődöntő tornára kerüljön.

Fotó: Barabás Ákos

A mérkőzés elejét alaposan megnyomta a házigazda, fokozatosan elhúzott, a 6. percben 4–2, a 15. percben pedig 8–5-re vezetett. Ezt pedig a szünetig növelni tudta, a legnagyobb az előny épp a félidő legvégén volt (17–11).

A második felvonásban sem változott a játék képe, a nagyváradiak még csak szorossá sem tudták tenni a párharcot. Vezetett nyolccal is a hazai együttes, a végére megmaradt öt.

A székelyudvarhelyiek behúzták a pontokat, így a hátralévő négy fordulóban még reménykedhetnek, hogy feljönnek a második helyre a tabellán, amelyik elődöntő tornát ér.

Férfi kézilabda A osztály, D csoport, 16. forduló:

Székelyudvarhelyi Szejke SK–Nagyváradi VSK 35–30 (17–11)
A hazaiak gólszerzői: Komporály, Tăuțean 6-6, Kónya 5, Buguleț 4, Fekete, Orbán, Szász 3-3, Pál 2, Jére, Lőrinczi, Kopacz 1-1.