A második harmadban kijött a különbség

Gergely Imre 2019. március 15., 21:39

Hatodszor csapott össze a Gyergyói Hoki Klub és a Sapientia U23. A péntek esti mérkőzésen sem született meglepetés, egy szoros első harmad után elhúztak a piros-fehérek és végül tízgólos különbséggel húzták be a kötelező pontokat.

Letudta a meccset a GYHK

A Sapientia U23 első szezonja szemlátomást beváltja a reményeket, a törekvő, lelkesen hokizó fiatalok számára a cél, hogy idén minél több tapasztalatot, játékidőt gyűjtsenek a felnőtt mezőnyben, ami megalapozhatja számukra, hogy bekerülhetnek valamelyik Erste Ligás együttesbe.

{A}

Mindent megtesznek, hogy kihozzák magukból a legjobbat és amennyire tudják, megnehezítsék a tapasztaltabb ellenfelek életét.

Ezúttal húsz percen át tudtak nehézségeket okozni a gyergyóiaknak. A GYHK az első percben megszerezte a vezetést Csergő góljával, majd Orbán is betalált. Gólt ünnepelhetett a Sapientia U23 is, éppen egy gyergyószentmiklósi játékos, Tódor Csaba volt eredményes. 2–1 volt az állás 20 az első szünetben.

A középső játékrész elején a gyergyóiak másodedzője, Donika duplázott, majd innen nem volt megállás. 40 perc után 8–1, a meccs lefújásakor 11–1 volt az eredmény.

A GYHK számára még négy mérkőzés maradt a romániai bajnokság alapszakaszában, három a galaci, és egy a brassói csapattal. Ezek időpontja még nem végleges.

A Sapientia U23 szombaton 18.30-tól és vasárnap 11-től egy-egy mérkőzést játszik a Sportul Studentesc együttesével Karcfalván. Számukra ezzel zárul az alapszakasz.

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz:

Gyergyói Hoki Klub–Sapientia U23 11–1 (2–1, 6–0, 3–0)
Gólszerzők: Csergő Hunor, Dmitrij Pesztunov és Vitalij Donika 2-2, valamint Barabás László, Orbán Szilárd, Ivácson Roland, Ferencz-Csibi Róbert, Ronert Timaru, illetve Tódor Csaba.

A nap másik mérkőzésén:

Galaci CSM–Brassói Corona 1–5 (0–1, 1–3, 0–1)
Gólszerzők: Denisz Zabludovszkij, illetve Daniel Tranca, Molnár Zoltán 2-2, Mikael Lidhammar.