Újabb csatát veszített a Sportklub

Dobos László 2019. március 14., 22:20

Második elődöntős mérkőzésén is 4–1-es vereséget szenvedett a Csíkszeredai Sportklub Újpesten a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. A pesti lila-fehérek 2–0-ra vezetnek a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban.

Összesítésben 2–0-s hátrányba került a Sportklub Fotó: Hajdú Dániel

A második elődöntős meccsen sem volt telt ház az újpesti jégcsarnokban, ahol ezúttal is szép számban voltak Sportklub-szurkolók, akik végig buzdították kedvenceiket.

A csütörtök esti mérkőzés kísértetiesen hasonlított a szerdaira, ezen a találkozón is többet lőtt kapura a vendég Sportklub, de újra 4–1-es vereséget szenvedtek a csíkiak.

Az újpestiek mindkét alkalommal a negyedik góljukat az utolsó percben, üres kapuba lőtték.

A csíkiaknál egy változás történt az előző naphoz képest, az első sorban a sérült Panov helyét Taratuhin vette át.

{A}

A mérkőzés elején előbb a Sportklub, majd az Újpest került emberelőnybe, de egyik csapat sem tudott élni vele. A 14. percben a csíki kapu előtt egy szerencsésen pattanó korong az újpesti Peter Hubához került, aki közelről belőtte a csíki kapuba (1–0).

A következő két percben újabb két gólt láthatott a közönség.

Előbb a hazai csapat volt eredményes, egy jól eltalált lövéssel Kocsis Ferenc belőtte az Újpest második gólját (2–0), majd a következő támadásnál Rokaly Szilárd lövése Bíró Tamás ütőjén irányt változtatva kötött ki az újpesti kapuban (2–1). Az első játékrész végén emberelőnybe került a Sportklub, de a csíkiak ezt nem tudták kihasználni. Szünet előtt pár másodperccel az Újpest került emberelőnybe, ez áthúzódott a második játékrészre.

Élt az emberelőnyös szituációval az Újpest.

A második játékrészből alig telt el 23 másodperc, és a házigazdák belőtték harmadik góljukat,

egy távoli lövés kötött ki a csíki kapuban (3–1), Lundström kapus takarva volt, nem látta a korongot. A második harmad folytatásában mindkét kapunál adódtak gólhelyzetek, de újabb gólt egyik csapat sem tudott lőni.

Fotó: Hajdú Dániel

Többet támadott, és sokkal többet lőtt kapura a vendég csíki gárda a harmadik játékrészben, de gólt

sem egyenlő létszámban, sem szimpla, sem pedig kettős emberelőnyben nem sikerült lőnie.

Az utolsó percben a Sportklub kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, az újpestiek azonban korongot szereztek, és Stefishen belőtte az üres kapuba (4–1).

Az Újpest ismét jobb helyzetkihasználásának köszönheti győzelmét.

A Sportklubnak kilenc emberelőnye volt, de ezekből egyet sem tudott gólra váltani.

Erste Liga, elődöntő, 2. mérkőzés:
Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (2–1, 1–0, 1–0),
gólszerzők: Peter Huba (14.), Kocsis Ferenc (15.), Taylor Andrew Stefishen (21., 60), illetve Bíró Tamás Áron (16.).
Kapura lövések: 25–37.
Büntetőpercek: 18–8.
Játékvezetők: Ales Fajdiga és Borut Lesnjak, illetve Kis-Király Barna és Váczi Dávid.

Mestermérleg

Szilassy Zoltán, az Újpest vezetőedzője: “Sikerült megfognunk a Csíkszereda néhány kulcsjátékosát, remekül dolgoztak a játékosok mind a három zónában. Természetesen még innen is lehet és kell is előrelépni, hiszen például sokat voltunk emberhátrányban, de ez után a meccs után igazán nem lehetünk elégedetlenek.”

Hozó Levente, a Sportklub másodedzője: “Ahogy szerdán, úgy ezúttal sem sikerült pozíciókhoz jutnunk a kapuk előtt. Többet lőttünk ugyan kapura a saját statisztikáink szerint, mint az ellenfelünk, de ezek jó része nem volt igazán minőségi lövés, nem tudtuk a kapusukat kihozni a komfortzónájából. Az Újpest fizikailag is egyértelműen fölénk kerekedett. Két hazai mérkőzés jön, megpróbálunk mindent megtenni, hogy azokat a magunk javára fordítsuk.”

A négy nyert mérkőzésig tartó sorozat harmadik és negyedik mérkőzésének a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpálya ad otthont vasárnap és hétfőn, mindkét nap este fél 7-től.

Már kettőt nyert az FTC

A másik ágon az alap- és középszakaszgyőztes Ferencváros hazai pályán kétszer győzte le a DEAC csapatát (7–2 és 5–2), így már 2–0-ra vezet összesítésben. Szombaton és vasárnap Debrecenben folytatódik a csata.