Meglepetést okoznának a négyes döntőben a vásárhelyiek

Horváth Bálint Ottó 2019. március 16., 09:00

A hét végén Călărași lesz a házigazdája a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntőjének. A Marosvásárhelyi VSK egyedüli másodosztályos csapatként jutott be a legjobb négy közé, a szombati elődöntőben a Galaci United lesz az ellenfele.

Egy élvonalbeli csapatot, a Jászvásári Polit már kiejtette a kupából a VSK, de Galac ellen jóval nehezebb feladata lesz. Archív Fotó: Haáz Vince

A másodosztályos bajnokságot fölényesen vezető marosvásárhelyi csapat vezetőedzőjét, Lucian Nicușant a VSK esélyeiről kérdeztük. „Természetes, hogy a negyedik számú eséllyel indulunk, hiszen másodosztályos csapat vagyunk, de hiszünk benne, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni” – mondta a szakvezető.

Kiemelte, ez a döntő torna nagyon sokat jelent a fiatal vásárhelyi játékosoknak, hiszen itt komoly tapasztalatot szerezhetnek.

Nagy bennük a bizonyítási vágy, és biztosan gondot okoznak majd az ellenfélnek, főleg hogy semleges pályán játszanak.

Az elődöntős ellenfélről, a Galaci Unitedról Nicușan úgy vélekedett, sokat elárul az együttesről, hogy a legtöbb győzelme és a legkevesebb kapott gólja van az 1. Ligában, ahol az első helyen kellene lennie. Az már más kérdés, hogy a szövetség a szezon elején három ponttal megbüntette, így jelenleg csak a második helyen áll. „Erős csapat, értékes játékosokkal, akiknek magas szinten bőséges tapasztalatuk van, hiszen sok kemény mérkőzést játszottak pályafutásuk során” – közölte.

Nicușan bízik csapatában, hogy képesek felvenni a küzdelmet ellenfelükkel Fotó: Haáz Vince

A marosvásárhelyiek edzője viszont hangsúlyozta,

hogy a Román Kupában minden lehetséges, mivel egy mérkőzésen nagyon sok dolog történhet, ezért bíznak benne, hogy jó eredményt tudnak elérni.

Nicușan arra is felhívta a figyelmet, hogy a galaciak a kupa negyeddöntőjében nehéz meccsen jutottak tovább a szintén 2. ligás Kézdivásárhelyi SE ellen, sőt ki is eshettek volna, legutóbbi bajnoki találkozójukon pedig csak 2–1-re nyertek az újonc Gloria Buzău otthonában.

Teremlabdarúgó Román Kupa, négyes döntő, Călărași:
Elődöntők:
Marosvásárhelyi VSK–Galaci United – szombat 16.30
Dunărea Călărași–Dévai Autobergamo – szombat 19.00
Döntő – vasárnap 18.00.