Saját székházat kaptak a szentegyházi nyugdíjasok

Molnár Melinda 2019. március 14., 18:03

Új fejezet kezdődött a szentegyházi Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának (NYÖP) a tevékenységében: csütörtökön új székházat avattak. Nemcsak kölcsönzési szolgáltatást nyújtanak, hanem egy külön teremben lehetőség nyílik a szabadidő hasznos eltöltésére is.

Fotó: Barabás Ákos

A székházavatással régi terve vált valóra a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárának – mondta el örömmel Bitai Magdolna elnök. A településen élő hatszázhúsz, jelenlegi NYÖP-tagot ezentúl civilizált körülmények között tudják fogadni a Mihai Eminescu utca 10. szám alatti felújított lakrészben. Kulturális tevékenységekre is lehetőséget teremtenének, ezért az elkövetkezőkben

helyi kultúrfelelőst keresnek.

Az elnöknő köszönetet mondott a kivitelezőknek és a helyi felelősnek, kívánva, hogy tudják kellőképpen kihasználni a székház nyújtotta lehetőségeket.

Fotó: Barabás Ákos

Molnár Tibor, Szentegyháza város polgármestere kiemelte, a nyugdíjasok közösségi tevékenységeihez immár két terem áll rendelkezésükre. Éljenek vele!

Az ünnepélyes szalagvágás után Koncsag László szentegyházasfalvi plébános kért áldást a székházra és a benne zajló tevékenységekre. Használóihoz szólva a kortárskapcsolatok jótékony hatásaira fókuszált: a vigasztalásra, bátorításra és az örömszerzésre.

Fotó: Barabás Ákos

Ne hagyják csüggedni egymást, hogy életük harmadik szakaszában ne keseredjenek meg.

Leljék meg egymásban is a megtartó szeretetet. Ezért szólt a közös imádság és áldáskérelem.

Csutak Ildikó karnagy vezényletével a székelyudvarhelyi NYÖP kultúrcsoportjának képviselői Kossuth-nótákat adtak elő, Biró Erzsébet alkalmi nótával köszöntötte március idusát, Simon Edit pedig népdalokat énekelt.

Fotó: Barabás Ákos

Zárásképpen a nyugdíjas tánckar bemutatta a nemrég tanult csángó tánckoreográfiát. Oktatójuk Osváth Ildikó volt. Balázs Árpád székelyudvarhelyi kultúrfelelős elmondta azt is, hogy most még székely ruhában járják a gyimesi táncrendet a szépkorú tánckedvelők, de készül hozzá a csángó viselet. A szeretetvendégség után a helybéli nyugdíjasok birtokba vették az új székházukat.

{A}