Hazautazott a GYHK fehérorosz kapusa

Gergely Imre 2019. március 14., 14:30

Az idény számára véget ért és ezért elköszönt a Gyergyói Hoki Klubtól Sztyepan Gorjacsevszkij, aki az együttes kapuját védte az idei Erste Liga szezonban.

Jó mutatókat produkált a hálóőr

Az Erste Ligában már nincsenek mérkőzései a gyergyóiaknak, és a romániai bajnokság versenyszabályzata nem engedi meg idegen állampolgárságú kapusok szerepeltetését.

Amint azt a Gyergyói HK közleménye közli, a kapus kérte, hogy hazautazhasson a családjához, és nem is lett volna igazán értelme annak, hogy ennek a klub útját állja. Az Erste Ligában Gorjacsevszkij első számú kapusa volt a piros-fehéreknek, de volt egy hosszabb időszak, amíg Ruczuj Gellértet jelölte a kapuba Mikael Tisell.

A rájátszás hét találkozóján azonban ismét a fehérorosz hálóőr védett.

A piros-fehérek színeiben 33 mérkőzésen 1800,17 percet töltött a jégen és 1140 lövésből 1052-t hárított, 88 gólt kapott. Három találkozón tudta megőrizni a ketrecét érintetlenül. 92,88 százalék volt a védési hatékonysága, a rájátszás hét mérkőzésén pedig kiemelkedően magasnak számító 95,22 százalékkal védett.

A Gyergyói Hoki Klub csapata ebben a szezonban a romániai bajnokságban még öt alapszakasz mérkőzésen lép pályára, majd következik az elődöntő, és a gyergyóiak reményei szerint a döntő. A GYHK biztosan a negyedik helyen zárja az alapszakaszt, és így az első helyezettel játszik. Hogy ki lesz az ellenfele az még nem dőlt el.

Szerdán este egyébként a Sapientia U23 együttesével találkoztak a gyergyóiak, és a Csíkkarcfalván vívott összecsapáson a papírformának megfelelően 7–3-ra nyert is Mikael Tisell legénysége. A két együttes pénteken 18.30-kor ismét összecsap, ezúttal Gyergyószentmiklóson.