Órákon át keresték a tanyáról eltűnt kisfiút

Fülöp-Székely Botond 2019. március 14., 13:50

Négyéves kisfiú tűnt el szerdán délután a Homoródszentmárton községhez tartozó Gyepes melletti esztenáról. Rendőrök, önkéntesek, tűzoltók és a polgármesteri hivatal munkatársai indultak a gyerek felkutatására, aki végül késő este, átfázva került elő.

Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A négyéves kisfiút délután fél öt körül hagyták magára szülei a gyepes melletti esztenán, eltűnését pedig kevéssel este hét óra előtt észlelték, azonnal értesítve a rendőrséget – olvasható a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján.

Jakab Attila, a község polgármestere lapunknak elmondta, a fiú 32 éves édesanyja a szétsereglett juhok összeterelése érdekében távozott otthonról, az édesapa ugyanakkor dolgozott, ezért maradt egyedül a gyerek.

{A}

Az eltűnés bejelentése után egy Székelyudvarhelyről és Homoródszentmártonból toborzott,

tizenhat főből álló rendőrcsapat érkezett a helyszínre, akik képzett keresőkutyát is magukkal hoztak a kisfiú megtalálása érdekében.

Hozzájuk csatlakoztak a helyi tűzoltók, önkéntesek és a polgármesteri hivatal munkatársai. Jakab Attila is köztük volt, aki rámutatott, a keresőcsapatok a Gyepes felé indultak el, hiszen azt sejtették, hogy arra indulhatott el az eltűnt gyerek, mivel az édesanya is abba az irányba indult el a jószágok után. Sejtésük helyes volt, a rendőrségi jelentés szerint este tizenegy órakor előkerült a kisfiú. Szerencsére

komolyabb sérülést nem szenvedett, csupán átfázott,

így a helyszínen ellátták, és szüleivel maradhatott.

Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

„Nagy veszélynek volt kitéve a gyerek, mivel rengeteg kutya kóborol a környéken, ráadásul vadakkal is találkozhatott volna, nagyon közel van az erdő” – fogalmazott Jakab Attila. Hozzátette, éppen ezért nagyon örül a tettre kész rendőrök segítségének és annak is, hogy a bajban ennyire összefogott a helyi közösség, hiszen így elkerülhettek egy tragédiát.