Mozgásfejlesztő játékokat kaptak a székelyudvarhelyi bölcsisek

Kovács Eszter 2019. március 14., 12:56

3500 lej értékben vásároltak játékokat a székelyudvarhelyi városi bölcsőde gyerekeinek támogatásokból. Ugyanakkor felújításokat is végeznek hamarosan az intézet háza táján.

Nagy az öröm aprajafalván: összesen hatvan új játékot kaptak a bölcsisek Fotó: Székelyudvarhelyi Városi Bölcsőde Facebook oldala

A városi bölcsőde mellett működő Pro Minoribus Egyesület tavaly részt vett a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által rendezett Fuss neki! adománygyűjtő akcióban: nyúlcipőt húztak az óvónők, dadák és egészségügyi asszisztensek.

„Az volt a cél, hogy a bölcsődés korú gyerekek számára mozgásfejlesztő játékokat vásároljunk. A program lezajlása után a felajánlásokból 3500 lejt tudtunk erre fordítani. Az elsődleges szempont szerint fajátékokat vásároltunk, azok ugyanis biztonságosabbak és időtállóbbak, több generáció használhatja őket” – számolt be Lukács Kinga, az intézmény vezetője.

Az összegyűlt támogatásokból tizenötféle, összesen hatvan darab játékot vásároltak, amelyeket már használnak is a kicsik.

{A}

A bölcsőde felszereltsége nem csak az épületen belül bővül, idén befejeződik az épület körüli tér rendezése, valamint az új kültéri játékelemek elhelyezése is. Ezt a munkálatot pályázatokból fedezi az intézmény: a régi játékelemeket új, faszerkezetűekre cserélték, a hátsó udvaron pedig kismotoros pályát alakítanak ki, hogy a kicsiknek ne a parkolót kelljen használniuk. Ugyanakkor lesz kiskert, amelybe gyümölcsöző bokrokat és facsemetéket ültetnek. „Sajnos a novemberi fagyok miatt a kivitelező felfüggesztette a munkát, ígéretük szerint azonban még ebben a hónapban hozzáfognak, és hamarosan elkészül a projekt” – magyarázta Lukács Kinga.

A székelyudvarhelyi városi bölcsőde fenntartója a város önkormányzata, az intézményben négy csoport működik, összesen mintegy hetven kisgyermekkel.