Négy székelyföldi játékos a futsalválogatottban

Józsa Csongor 2019. március 14., 11:29

A magyar teremlabdarúgó nemzeti együttes összetartást szervezett erre a hétre. A román ifiválogatott az első komoly megmérettetésére hangol, az Európa-bajnoki indulás a tét. 

Bálint Andor újból behívót kapott Fotó: Beliczay László

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a futsalválogatott Telkiben gyűlt össze, itt hétközi edzőtáborozás van a programban, a keret tagjai napi két edzésen vesznek részt, március 15-én egy zárt kapus mérkőzést játszanak a magyar U19-es válogatottal.

Turzó József szövetségi kapitány tizenhat sportolónak küldött behívót, ez alkalommal sem maradt ki a Futsal Klub Székelyudvarhely játékosa, Miklós Tamás. Az udvarhelyi gárdának e hét végén nincs mérkőzése, hiszen a Román Kupa négyes döntőjét rendezik, ahova nem jutott be az együttes.

A román U19-es válogatott az utolsó simításokat végzi a március végi Eb-selejtező előtt.

Kacsó Endre szövetségi kapitány március 14-ére hívta össze a keretet, Temesváron kezdik el a felkészülést. Két FK-játékos, Bálint Andor és Balázs Norbert, valamint a Marosvásárhelyi VSK-tól Robert Crișan is behívót kapott.

Az ifjúsági válogatott az Eb-selejtező 4-es csoportjába kapott besorolást, március 26–29. között Szkopjéban lép pályára, a házigazda macedónok mellett Ukrajna és Belgium lesz az ellenfél. A kvartettből az első helyezett jut ki a lettországi U19-es Európa-bajnokságra.