Elméleti vizsgák a gépjárművezetői engedélyhez már hétfőnként is

Kovács Attila 2019. március 14., 11:15

Ismét megváltozik március 18-ától az ügyfélfogadás programja a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálatnál.

A Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálat csíkszeredai székhelye Fotó: Pinti Attila

Az intézmény közleménye szerint a gépjárművezetői engedély megszerzése érdekében

ezentúl nemcsak minden kedden és csütörtökön, hanem hétfőn is tartanak elméleti vizsgákat,

11 és 15.30 óra között. A vizsgához szükséges dokumentumokat ugyanezeken a napokon 8 és 10 óra között lehet leadni. A gyakorlati vizsgák változatlanul hétfőn és pénteken 8 és 16 óra között lesznek, az előjegyzésnek megfelelően. Azok a jelentkezők, akiknek a vezetés során nem sikerül átmenőt szerezniük, hétfőn, szerdán és csütörtökön 9–15 óra között, illetve kedden és csütörtökön 9–10 és 13–15 óra között kérhetnek újabb időpontot.

{A}

Jogosítványcserére szerdán és pénteken 8–15 óra között, illetve kedden és csütörtökön 10.50 és 15 óra között lesz lehetőség, online előjegyzés vagy sorszám alapján. Az ideiglenes rendszámok hétfőtől péntekig 8 és 10.30 között igényelhetők, ehhez szintén online előjegyzés vagy sorszám igénylése szükséges.

A járműbejegyzésre, -átírásra vagy az elvesztett, megrongálódott számtáblák cseréjére vonatkozó kéréseket, illetve az ehhez szükséges dokumentumokat hétfőtől péntekig 8 és 15.30 óra között fogadják. A kért iratok vagy számtáblák kibocsátását hétfőtől péntekig 12 és 14 óra között végzik, az igényléseket követő munkanapon. Előjegyzési időpontokat online a drpciv.ro oldalon lehet foglalni, az adott napra szóló sorszámokat minden nap reggel bocsátják ki. Minden hónap utolsó péntekén szünetel az ügyfélfogadás.