Vereséggel kezdte az elődöntőt a Sportklub

Dobos László 2019. március 13., 22:08

Hiába lőtt többet kapura, mégis vereséget szenvedett szerdán este a Csíkszeredai Sportklub az Újpesti TE otthonában. Az újpestiek 4–1-re nyerték a jégkorong Erste Liga elődöntőjének első összecsapását.

Többet próbálkozott kapura lövéssel a Sportklub, a gólokat viszont az újpestiek lőtték Fotó: Gábos Albin

Nem volt telt ház szerdán este az újpesti jégcsarnokban, ahol

a Sportklub szurkolói is szép számban megjelentek, és végig buzdították kedvenceiket.

Az első játékrészben többet kezdeményezett a vendég csapat, a székelyföldi együttes többet lőtt kapura, a vezetést azonban a hazai csapat szerezte meg,

a 12. percben kettős emberelőnyben Varga Arnold szerzett vezetést az Újpestnek (1–0).

A második harmadban folytatta jó játékát a Sportklub, számos gólhelyzetet alakított ki, de ezekből csak egyet tudott gólra váltani, a 26. percben emberelőnyben Vagyim Krasznoszlobodcev kiegyenlített (1–1). Nem maradt döntetlen két harmad után az állás, a második szünet előtt fél perccel, szögből, Csányi Karol találatával újra előnybe kerültek a házigazdák (2–1).

Fotó: Gábos Albin

A harmadik harmadban is többet kezdeményeztek a vendég csíkiak, de gólt nem sikerült lőniük Duschek Dávidnak, az újpesti kapusnak.

Öt perccel a vége előtt Taylor Andrew Stefishen tört be bal oldalon a székelyföldiek harmadába, és közelről legyőzte Joakim Lundströmöt, a Sportklub kapusát (3–1). Az utolsó percre kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre a Sportklub szakvezetése, az újpestiek azonban korongot szereztek, és belőtték az üres kapuba, egyben beállítva a 4–1-es végeredményt.

Jégkorong Erste Liga, elődöntő, első mérkőzés:
Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (1–0, 1–1, 2–0),
gólszerzők Varga Arnold (12.), Csanyi Karol (40.), Taylor Andrew Stefishen (55.) és Vincze Péter (60.), illetve Vagyim Krasznoszlobodcev (26.).
Kapura lövések: 30–40.
Büntetőpercek: 4–10.
Játékvezetők: Ales Fajdiga és Lesnjak Borut, illetve Soltész Áron és Kövesi Bence.

A négy nyert mérkőzésig tartó sorozat csütörtökön este folytatódik, ennek a találkozónak is az Újpesti Jégcsarnok lesz a házigazdája, a találkozó 19.30-kor kezdődik.

Már kettőt nyert az FTC

A másik ágon az alap- és középszakaszgyőztes Ferencváros ismét legyőzte a DEAC csapatát az elődöntő második mérkőzésén, így már 2:0-ra vezet összesítésben.

Elődöntő, 2. mérkőzés:
FTC-Telekom–Debreceni EAC 5–2 (1–1, 1–0, 3–1).
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–0 az FTC javára. Szombaton és vasárnap Debrecenben folytatódik a csata.