Negyed évszázad – van, mit ünnepelni (x)

Kovács Eszter 2019. március 13., 19:04

Fennállásának 25. esztendejében egész éves ünneplésre készül a Melinda Impex és a hozzá tartozó leányvállalatok. Az ország egyik legjelentősebb cégcsoportja a múltat ünnepli, a jelenben él és a jövőre tervez.

Pál Dénes és András Lehel számolt be az ünnepi programokról Fotó: Veres Nándor

Az elmúlt 25 évben több jó döntést hoztak, mint rosszat, ennek és a kitartó munkának tudható be a vállalkozáscsoport mai sikere, magyarázta András Lehel vezérigazgató. A Melinda Impex két leányvállalata, a Melinda Steel és a Melinda Instal 2004-ben jött létre, a cégcsoport tavaly már 75 ezer vevőt szolgált ki. A romániai épületgépészeti szakma egyik piacvezető cégeként üzleti megoldásaikkal hozzájárulnak az otthonok kényelméhez, biztonságához.

A sikereket a csapat révén érik el, amelynek képzésére, szakosítására nagy hangsúlyt fektetnek,

23 telephelyükön több mint 400 embert foglalkoztatnak. Elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalásban is, ugyanakkor a vevők felé is felelősséget éreznek.

A cégcsoporton belül a Melinda Istalnak ma 14 üzlete működik országszerte: a kilencvenes években a vállalat a falusi bajnokságban indult, fogalmazott a vezérigazgató, aztán a megyei, majd a régiós bajnokságba kerültek, az országos bajnokságban pedig 2009-ben már a harmadik helyen szerepeltek. Ezt a pozíciót azóta is sikerült megőrizniük a hazai szakpiacon. Egyébként saját szakterületén a Melinda Steel is országos harmadik helyen van, továbbá a Melinda Instalnak számtalan sajátmárkás terméke is van, amelyek több mint 20 százalékot hoztak a 2018-as árbevételbe.

Fotó: Veres Nándor

Amiről keveset beszélnek

A cégcsoport vezetősége, illetve Pál Dénes tulajdonos is lokálpatrióta, a társadalmi felelősségvállalás jegyében 2006 óta karitatív tevékenységet is folytatnak, ám erről nem sokat beszélnek: az elmúlt években közel ötmillió lejre rúgott a különböző támogatások összege.

Az ünneplésről

A 25. évforduló minden tekintetben különleges lesz, az ünneplés és a megújulás jegyében zajlik majd. A nagyérdemű már láthatta a székelyudvarhelyi városi könyvtárban megnyitott rendhagyó fotótárlatot, illetve egy időkapszulát is elástak a cég székhelyén, amely majd 2044. április 25-én kerül ismét felszínre. Múlt hét végén egész napos évfordulós ünnepséget tartottak, amelyen az összes munkatárs, a partnerek és a beszállítók is részt vettek. Az eseményen fellépett Rákász Gergely orgonaművész teljes erdélyi turnéjának is támogatója a Melinda, mint ahogyan idén az IPSE Városnapi Tömegfutásnak is főtámogatója lesz. Folytatják eddigi programjaikat (a Pegazus esettanulmányi versenyt), illetve újakat indítanak, mint például az ún. Okos reggeli program. Ugyanakkor

idén megújult a cégcsoport webáruháza is: a 2015-ben létrehozott felület most felhasználóbarátabb lett.

Tavasszal nagyszabású szakmai konferenciára várják partnereiket Szovátára, de az ünneplésben vásárlóikról sem feledkeznek meg: az évfordulós évben összesen 25 nyereményjátékot indítanak közösségi oldalukon, amelyek értéke 500 és 4000 lej között mozog, egyebek mellett ezért is érdemes figyelemmel követni az oldalt.

X – Fizetett hirdetés