Hátrányos helyzetű és védett házban lévő nőknek szerveznek gyűjtést

Antal Erika 2019. március 13., 11:19

Nem luxustáska elnevezéssel indított hátrányos helyzetű és bántalmazott nők megsegítését célzó akciót az RMDSZ Maros megyei Nőszervezete és Kádár Eszter orvostanhallgató.

Képünk illusztráció

Ahogy Kádár Eszter érdeklődésünkre elmondta, tavaly Budapesten töltötte a szakmai gyakorlatát, ott látta, hogy három lány elindított egy gyűjtést, ami során hátrányos helyzetben élő nők számára alapvető tisztálkodási és higiéniai cikkeket adományoztak.

Gondoltam, Marosvásárhelyen is jól jönne egy hasonló kezdeményezés, hiszen itt is vannak bántalmazott, védett házban élő nők, illetve olyan hátrányos anyagi körülmények között élők, akiknek nem telik ezekre az alapvető dolgokra

– magyarázta a diáklány, hozzátéve, szeretné, ha Marosvásárhely után más erdélyi városokban is elindítanák a programot. 

Az egyetemi hallgató elkészített egy tervet, megkereste Csép Éva Andrea parlamenti képviselőt, aki felkarolta az ötletet és a NEEEM-kampány keretében március 14. és április 30. között várják az adományokat az RMDSZ Maros megyei székházában (Marosvásárhely, Dózsa György út, 9 szám, I. emelet). 

{A}

A szervezők arra kérik a segíteni akarókat, hogy egy jó állapotban lévő táskába pakoljanak olyan termékeket, amelyek a mindennapi higiéniához szükségesek: sampon, hajbalzsam, fogkefe, fogkrém, szappan, egészségügyi szárnyas betét, emellett tartalmazhat extra dolgokat, mint például tiszta fehérnemű (S–XL), tiszta zokni, papír zsebkendő, hajgumi, hajkefe, kézkrém, ajakbalzsam, nedves törlőkendő, papucs, illetve egy kedves, személyes üzenet. 

A #nemluxustáska kampány célja, hogy alapvető fontosságú tisztálkodási és szépségápolási csomagokat juttassanak el azoknak a nőknek, akik a nehéz időszakokban is szeretnék megőrizni méltóságukat és nőiességüket.