Gyergyói sikerek sífutásban

Gergely Imre 2019. március 13., 09:00

A múlt hétvégén Predeálon rendezték meg a junior 4-es és junior 3-as (gyerek- és kadétkorosztályú) sífutók országos bajnokságát.

A gyergyói sportiskolások küldöttsége a predeáli versenyen

A Gyergyószentmiklósi ISK tizenegy sportolóval vett részt, akik három próbában álltak rajthoz. A Jánosi Béla és Jánosi István edzők által felkészített gyergyószentmiklósi versenyzők mérlege

öt arany-, négy ezüst- és egy bronzérem volt.

A junior 4-es korosztály 3 kilométeres távjának klasszikus stílusában Balázs Barbara nyert, megelőzve a második Páll Boglárkát, míg Baricz Barbara a negyedik lett. Az 1,5 km-es ügyességi próba klasszikus versenyében szintén Balázs Barbara győzött, Páll Boglárka a második helyen végzett, illetve Bernád István a negyedikként ért célba.

A junior 3-as kategória 4 km-es klasszikus versenyében Balázs Izabella nyerte a futamot, Bernád Andrea a második, Forika Erika a harmadik helyen zárt. Az 1,5 km-es ügyességi próba szabad stílusában Bernád Andrea lett az első, megelőzve a második Balázs Izabellát.

{A}

Az egyéni versenyszámok mellett a junior 4-eseknél

a vegyesváltóban is az első helyre síztek a gyergyóiak.

A két lány és két fiú alkotta váltó a 4x1,5 km-es klasszikus stílusú versenyszámban a következő összeállításban szerzett újabb bajnoki címet: Páll Boglárka, Balázs Barbara, Bernád István, Köllő Koppány.

Az edzők kiemelik Balázs Barbara teljesítményét, aki mindhárom versenyszámban az első helyen végzett,

így százszázalékos teljesítménnyel zárta a szezont.