GYHK: emelt fővel az Erste Liga-búcsú után

Gergely Imre 2019. március 12., 17:00

Ha a szezon előtt lett volna ilyen lehetőség, sok gyergyói szurkoló is aláírta volna, hogy az új, tapasztalatlan, formálódóban lévő csapat a negyeddöntő utolsó mérkőzésének utolsó percéig esélyes a legjobb négy közé jutásra. 

A gyergyóiak újoncként is végig esélyesek voltak a négy közé jutásra

Fájó a kiesés, de összességében a szurkolók nem elégedetlenek a GYHK első Erste Ligás szezonjával. A különböző internetes felületeken egyöntetű vélemény olvasható ki a piros-fehér szurkolók hozzászólásaiból:

le a kalappal, csak elismerést érdemel a csapat és Mikael Tisell edző.

Ugyanígy vélekedik Bereczky Szilárd menedzser is. „Az elsődleges célt már a negyeddöntő előtt elértük, azaz bejutottunk a rájátszásba. A csapat azonban igazából a a negyeddöntőre állt össze. Mikael Tisell kihozta a csapatból a lehető legtöbbet, mérkőzésről mérkőzésre keményebben, jobban teljesítettünk.

Úgy gondolom, ez a csapat igazi arca, amit most láthattak a szurkolók. Ahogy egymás után következtek a mérkőzések, kezdtük elhinni, hogy több keresnivalónk is lehet a sorozatban, mint amit előzetesen gondoltunk.

A hetedik meccsen is esélyünk volt az elődöntőbe jutásra. Aztán bizonyos körülmények nem engedték ezt. Úgy gondolom, emelt fővel tekinthetünk vissza az első Erste Liga szezonunkra” – foglalja össze a menedzser. 

Meglátása szerint két nagyon egyforma képességű csapat vívott nagy csatát, ahol a hazai gyergyói játékosok kevesebb rutinja,

az ilyen párharcokban a folyamatos nyomás-kihívásban való tapasztalat hiánya jelentette a minimális különbséget.

A játékosok minden elismerést megérdemelnek, ők minden tőlük telhetőt beleadtak. Ez most ennyire volt elég – teszi hozzá.

Bereczky Szilárd nem utal rá, de a Facebook-kommentekből egyértelműen látszik, hogy a gyergyói szurkolók és a semleges nézők többségének véleménye is az,

hogy a játékvezetők tevékenysége jelenti azokat a „bizonyos körülményeket”, amelyek a vasárnapi vereséghez vezettek.

Bereczky leszögezi: tény, hogy voltak játékvezetői tévedések, az itthoni és debreceni mérkőzéseken is, de nem szeretne a játékvezetőkkel kapcsolatos kérdésekről nyilatkozni. A napokban dolgoznak az utolsó meccsen történtek kielemzésén.

Minden egyes lejátszott Erste Liga-mérkőzés hasznos tapasztalat volt a Gyergyói Hoki Klub számára,

amiből tanulhattak és ezekkel gazdagabban, felkészültebben várhatják a következőt.

A játékosok, a vezetők, a menedzsment is tanult, és már így készíthetik elő a következő idényt – mondja Bereczky.

A romániai bajnokságban még vannak célok

Miután az Erste Liga 2018–2019-es idénye lezárult a GYHK számára, mostantól a romániai bajnokságra figyelnek. Az alapszakaszból még hat mérkőzést kell lejátszania a piros-fehéreknek, majd jöhet az elődöntő.

A hátralévő alapszakasz-találkozók közül csak kettőnek ismert jelenleg az időpontja. Szerdán 18.30-tól Csíkkarcfalván, pénteken Gyergyószentmiklóson játszanak Gógáék a Sapientia U23 együttesével. Emellett még egy találkozójuk lesz Brassóban a Coronával és három hazai jégen a galaciakkal. Az időpontokat még nem szögezték le, de várhatóan, a jövő héten már lezajlanak ezek is.

Mivel igazi tétje nincs a GYHK számára a következő alapszakasz-találkozóknak, ezeket felkészülési meccseknek fogják tekinteni,

ahol egyrészt az elődöntőre készülnek, másrészt, pedig a fiataloknak adnak több lehetőséget a játékra. Persze, így is minden meccsen a győzelemre fognak törekedni.

A GYHK biztosan negyedik lesz az alapszakasz végén, így pedig az első helyezettel küzdenek meg az elődöntőben. Hogy ki lesz az ellenfelük, még nem dőlt el.

Úgy számolnak, bárkivel is kell majd elődöntőzniük, egyforma eséllyel vívhatják meg a párharcot.

A cél természetesen a döntőbe jutás, és ha ez teljesült, ott is egyforma az esély, bárkivel is találkoznak.