Huszonhat család a Pro Familia síversenyen

Zátyi Tibor 2019. március 12., 13:14

Népes mezőny gyűlt össze vasárnap délelőtt a Madarasi Hargitán, huszonhat család vett részt a harminchatodik alkalommal megrendezett Pro Familia síversenyen.

Száznégyen álltak rajthoz a síversenyen Fotó: Facebook

A hagyományokhoz híven idén is a legfiatalabb és a legidősebb családtagok vették át az emlékérméket és ajándékcsomagokat. Mint ismert, rendszerint a nőnaphoz, azaz március nyolcadikához legközelebb eső hétvégén tartják a családi síversenyt, az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező hargitai rendezvényt.

A megmérettetést még 1984-ben régi székelyudvarhelyi sízők kezdeményezték, és a sportszerető családok ünnepének szánták.

A hideg, szeles idő sem bátortalanította el a családokat, hiszen száznégyen álltak rajhoz a 11 órakor kezdődő megmérettetésen.

A síverseny legnépesebb családnak járó vándorkupáját Bartus István és családja nyerte tizenkét taggal:

Bartus István, Attila, Virág, Balázs, Sándor, Boróka, Boglárka, Barnabás, Benedek, Levente, Enikő és Péter.

A legnépesebb család Fotó: Facebook

Kéttagú család: 1. Sándor István és Évike, 2. Máté László és Lackó, 3. Keszler András és Erika
Háromtagú család: 1. Páll Attila, Júlia és Lacika, 2. Jobb Levente, Avar és Geréb Enikő, 3. Florian Dragoş, Remus és Aron.
Négytagú család: 1.Orbán Dénes, Sarolta, Gréta és Balázs Péter, 2. Svella Károly, Ildikó, Koppány és Bendegúz, 3. Péter Botond, Anna Mária, Zsófia és Zsanett.
Öttagú család: 1. András Albert, Melinda, Előd, Balázs és Nóci, 2. Csendőr János, Zsuzsanna,
Áron, Mátyás Gyula és Zenkő, 3. Györgydeák Árpád, Katalin, Bindea Noémi, Tamás és Kata.
Ötnél több tagú család: 1.Bartus István, Attila, Virág, Balázs, Sándor, Boróka, Boglárka, Barnabás, Benedek, Levente, Enikő és Péter, 2. László Gábor, ifj. Gábor, Ilona, Réka, Emese, Puskás Ildikó, Balázs, Gergő, Héjja Sándor és András, 3. Balogh Lőrincz Botond, Adél, Bernadett, Abigél, Mátyás és Apor.

A két tagú családoknál indultak és nem értek a dobogóra Imets János családja, Zsarnóczay Krisztina családja és Csergő Nándor Attila családja. A három tagú családoknál indultak és nem értek a dobogóra Gothárd Botond családja, Răşina Petru családja, Márton Lehel családja és Pataky István családja. A négy tagú családoknál indultak és nem értek a dobogóra: Szikszai Mihály családja, Bálint Major Áron családja, Buti László családja és Márton Zsolt családja.