Fordított az FK Székelyudvarhely, aztán a Duna-partiak is

Józsa Csongor 2019. március 11., 19:57

Fordítani tudott, győzelemre állt az FK Székelyudvarhely a Dunărea Călărași otthonában, a végjáték azonban jobban kijött az ellenlábasnak.

Hátrányból előny, aztán újból hátrány. Archív Fotó: Beliczay László

Hétfőn késő délután a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának utolsó előtti, 17. fordulójának mérkőzésén a Futsal Klub Székelyudvarhely a Dunărea Călărași otthonában lépett pályára. A találkozó kimenetele fontos volt: noha mindkét alakulat ott van a rájátszásban, nem mindegy, hogy hányadik helyről várják a folytatást. Három pont választotta el egymástól a két csapatot a tabellán.

Az FK a megszokott összeállítással indított: Grigoraș – Mánya, Szécsi, Csoma, Miklós volt a kezdősor, az összecsapáson még Kedei, Hadnagy, Szőcs, Gálfi és Boda jutott szerephez.

A hazaiak ragadták meg a kezdeményezést, pár kisebb lehetőséget kidolgoztak az elején, ám jól zárt az udvarhelyi védelem. Az 5. percben egy szabadrúgást követően Coelho tízről lőtte rá, a lábak között a játékszer utat talált a hálóba (1–0).

A hátrányba került vendégek gyorsan összehoztak két gólhelyzetet, ám ezek kimaradtak. Túloldalt Grigoraș mutatott be két bravúrt. Az első felvonás második része inkább szólt a mezőnyjátékról, mint az ordító szituációkról.

A végén a Duna-partiak örülhettek. Archív Fotó: Beliczay László

A második félidőt az FK lehozott kapussal kezdte, jelezve, hogy a három pontért utazott el. A 26. percben egyenlítettek ki, Mánya kilenc méterről elvégzett szabadrúgása a jobb felsőben kötött ki (1–1).

Húsz másodpercre rá pedig a vezetést is megszerezte a Jakab Zoltán által irányított együttes, szép ellentámadás után Gálfi pöckölt be közelről (2–1).

A hátrányba került Dunăreán volt a sor, hogy fennebb tolja támadásait. Az FK remekül zárta a szögeket, kontrából előbb Kedei, majd Boda előtt is megvolt az esély, hogy betaláljon. Mindkétszer a kapus jött ki győztesen. Grigorașnak is be kellett mutatnia két nagy védést.

{A}

A székelyudvarhelyi együttes jól állta a defenzívát, a szerencse is kellett, hogy a házigazda kiegyenlítsen. Yamez lőtte rá, a védő blokkolta, a labda ugyancsak a támadóhoz pattant, aki másodjára már jól eltalálta, védhetetlenül zúgott a hálóba (2–2).

Még öt perc volt hátra, újból kockáztatnia kellett az FK-nak, hiszen csak a diadallal előzhettek a tabellán. Amíg az egyenlítéskor a házigazdák, ezúttal a vendégek mellé állt a szerencse, két ízben is kicsin múlott, hogy ne fordítsanak a Duna-partiak.

A 38. percben aztán mégis összejött nekik: eladott átadást követően Plugaru az üres kapuba ívelt (3–2).

A végjátékban próbálkozott még az FK, de nem volt már esély a pontszerzésre. Ezzel szinte biztosan a hatodik helyről jutnak a play-offba.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 17. forduló:
Dunărea Călărași–Futsal Klub Székelyudvarhely 3–2 (1–0).
Gólszerzők: Coelho Rodrigo (5.), Yamez Galan (35.), Marian Plugaru (38.), illetve Mánya Szabolcs (26.), Gálfi Artúr (27.).

A játéknap további eredményei:
Csíkszeredai Imperial Wet–Dévai Autobergamo 4–2,
Gloria Buzău–Galaci United 1–2,
Kolozsvári Clujana–Temesvári Informatica 5–5.
Jászvásári Poli–Bukovina Vicov – kedd 17.30

{S1}