A Sportklub külföldi bírókat kért

Dobos László 2019. március 11., 14:55

Az alap- és középszakaszgyőztes FTC a DEAC gárdáját választotta elődöntős ellenfélnek a jégkorong Erste Liga rájátszásában. A másik párban az Újpest és a Csíkszeredai Sportklub mérkőzik meg egymással, erre a párharcra a csíkiak külföldi játékvezetőket kértek.

Kemény csata várható. Az Újpest és a Sportklub is söpréssel jutott a legjobb négy közé Fotó: Gábos Albin

Az Erste Liga honlapjának tájékoztatása szerint az első két Ferencváros–Debrecen meccset kedden és szerdán rendezik Pesterzsébeten, majd szombaton és vasárnap Debrecenben találkoznak a csapatok.

{A}

A másik párban az Újpest és a Csíkszeredai Sportklub mérkőzik meg egymással, a párharc szerdán kezdődik és csütörtökön folytatódik a Megyeri úton, aztán vasárnap és hétfőn a Vákár Lajos Műjégpályán lép jégre a két együttes. Az elődöntők az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Hodos László, a Csíkszeredai Sportklub elnöke elmondta, hogy

a csíki klub vezetősége külföldi játékvezetőket kért az elődöntőre. Ezt a 72 órás határidő betartásával jelezte a Magyar Jégkorong-szövetségnek (MJSz).

A játékvezetőket az MJSz delegálja, a költségeket fele-fele arányban kell állja a Sportklub és az Újpest.

{K1}

Az esélyek 50-50 százalékosak, de mi bízunk abban, hogy döntőbe jutunk, mindent megteszünk ezért

– mondta Hodos, aki ezúton is köszönetét fejezi ki a Magyarországon élő Sportklub-szurkolóknak, akik a székelyföldi kék-fehérek minden anyaországi találkozóján szép számban megjelennek, és buzdítják kedvenceiket.

Hozó Levente, a Sportklub másodedzője: „Kemény csatákra számítunk, az esélyek egyformák, de mi győzni megyünk. Minden mérkőzésen győzni szeretnénk. Egyedül Salló Alpár nem tud velünk tartani Magyarországra, a hátvéd felépült sérüléséből, de mivel hosszabb ideig nem tudott edzeni, nem erőltetjük a visszatérését”.