Bölöni és medgyesi siker a fogyatékkal élők zenei tehetségkutatóján

Bíró Blanka 2019. március 11., 10:46

A bölöni Boros Beatrice és a medgyesi Ramona Moldovan megosztva nyerték el a fogyatékkal élő zenészek számára szervezett országos tehetségkutató verseny döntőjét.

Fotó: United by Music Románia/Facebook

A Sepsiszentgyörgyön szombaton lezajlott vetélkedőn a második helyet a medgyesi Ionel Micu, míg a harmadikat a marosvásárhelyi Nyikó Anetta szerezte meg. A győztesek többnapos hollandiai kiránduláson vehetnek részt, ahol koncertfellépést is biztosítanak számukra.

A zenészek továbbá bekerülnek a United by Music Románia zenei menedzsmenthálózatában, hosszú távon zenei oktatásban részesülnek, és zenei karrierjüket is egyengetik. A tehetségkutatót a holland mintára létrehozott, Sepsiszentgyörgyön bejegyzett United By Music alapítvány kezdeményezte, azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élők is felléphessenek a nagyközönség előtt, egyenlő bánásmódban részesüljenek.

{A}

Az alapítvány küldetésének tekinti, hogy folyamatosan zenei oktatást, fejlesztést biztosítson a tehetséges fogyatékkal élőknek. A projekt révén egyrészt javítanak a fogyatékkal élők életminőségén, másrészt eloszlatják a társadalmi előítéleteket az értelmi és más fogyatékkal élőkkel szemben. A döntőben 19 zenész lépett fel Marosvásárhelyről, Medgyesről, Csíkszeredából, Székelyudvarhelyről, Foksányból, Sepsiszentgyörgyről és környékéről. Ők a tavaly decemberben, három helyszínen tartott előválogatókon jutottak tovább a döntőbe.