Gábor Áron-díj a Sepsi OSK-nak és a Székely Légió szurkolócsapatnak

Antal Erika 2019. március 10., 21:32

A Székely Szabadság Napján a megemlékezést és felvonulást, illetve a kiáltvány átadását követően ez alkalommal is átadták a Gábor Áron-díjat. Az ünnepi rendezvénynek a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme adott otthont.

Fotó: Haáz Vince

A Székely Nemzeti Tanács díjátadó ünnepségének keretében székelyföldi sportpanorámát tartottak, ahol bemutatták Csík-, Sepsi-, Gyergyó-, Udvarhely- és Marosszék élsportolóit, összefoglalva pályafutásukat, kiemelkedő eredményeiket.

Csinta Samu a sepsiszéki sportolókkal indított, Szabó Kati életpályáját emelve ki, aki a jelek szerint hazakészülődik. Bajna György a gyergyószéki sportolókról tartott összefoglalót, kiemelve közülük Marius Urzicát, majd Balázs Árpád folytatta a sort az udvarhelyszéki, Becze Zoltán pedig a csíkszéki élsportolókkal. Végül Szucher Ervin a marosszéki sportolókról beszélt.

{A}

Az idei Gábor Áron-díjat a Sepsi OSK futballklubnak és a Székely Légió szurkolóközösségnek ítélték oda. Csinta Samu, a futballklub elnöke, valamint Nagy Lázár József, a szurkolóközösség szóvivője vette át a kitüntetést.

{K1}

{K2}