Ideiglenesen Nagygalambfalva állt az élre

Józsa Csongor 2019. március 10., 20:54

Két mérkőzést elhalasztottak a Hargita megyei labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának tavaszi rajtján. A harmadik helyezett kihasznált egy botlást, valamint hogy a címvédő nem lépett pályára.

Nagygalambfalva nyert, ő az első Fotó: Veres Nándor

Hét végén rendezték az első játéknapot a tavaszi idényben a Hargita megyei labdarúgó-bajnokságban. A 14. fordulóban rögtön egy nagy meglepetést jegyezhettünk, a csupán rosszabb gólarányának köszönhetően a második pozícióban lévő Székelyudvarhelyi Sporting hazai környezetben nagyarányú vereséget szenvedett a Szentábrahámi Andycomtól.

Ezt a kisiklást is kihasználva – valamint azt is, hogy az első helyezett Székelykeresztúri Egyesülés nem lépett pályára – a Nagygalambfalvi SE az élre állt, ugyanis megszerezte a maximális pontszámot saját közönsége előtt.

A Lövétei Egyesülés fura találattal nyert a Székelyudvarhelyi Roseallal szemben.

Egy beívelésnél a szél is besegített, így a labda ívét nem tudta kiszámítani a kapus, a játékszer a felső sarokban kötött ki.

{A}

Labdarúgó 4. Liga, Hargita megye, Nyugati csoport, 14. forduló

Homoródalmási Homoród–Agyagfalvi Lendület 2–1 (2–0)
Gólszerzők: Knobloch Zoltán (10. perc) és Kolozsi László (16.), illetve Barabás Barna (50.). Tudósított: Vajda Antal.

Székelyudvarhelyi Sporting–Szentábrahámi Andycom SE 1–8 (1–6)
Gólszerzők: Mihály Árpád (27.), illetve Balázs Levente (13.), Bodó Balázs (33.), Bálint Andor (34., 36., 41. és 81.), Szőke Alpár (45.) és Gábor Pepi (86.). Tudósított: Somolyák István.

Farkaslaki SE–Székelyvarsági Tartód SE 4–2 (4–1)
Gólszerzők: Simó Magor (15.), Béla Levente (16. és 44.), Somolyák Csaba (17.), illetve Kovács Tifán Norbert (10.) és Szász Zsolt (92.). Tudósított: Lőrincz Attila.

Nagygalambfalvi SE–Zetelaki Fenyő 3–1 (0–0)
Gólszerzők: Csíki Szabolcs (54. és 58.), Gergely Tibor (86.), illetve Vincze Róbert (89., büntetőből). Tudósított: Karda Zoltán.

Lövétei Egyesülés–Székelyudvarhelyi Roseal 1–0 (0–0)
Gólszerző: György István (83.). Tudósított: Ilyés Csaba.

A Malomfalvi Ifjúság–Betfalvi Küküllő mérkőzést március 23-ára, a Székelykeresztúri Egyesülés–Szentegyházi Vasas találkozót pedig március 31-ére halasztották.

{S1}