Áramszünet és nehezített vasúti közlekedés Hargita megyében

Barabás Hajnal 2019. március 10., 18:18

Kilenc Hargita megyei településen szünetel az áramszolgáltatás, mert a szél fákat döntött a vezetékekre. Ágak dőltek ugyanakkor a Sepsibükszád és Tusnád község közötti vasúti sínek fölötti magasfeszültségű vezetékekre is.

Nehézkesen halad a vasúti közlekedés Sepsibükszád és Tusnád között. Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Kilenc Hargita megyei településen szünetel az áramszolgáltatás, mert a szél fákat döntött a vezetékekre. Összesen 3850 háztartás érintett – tudtuk meg Alina Maria Ciobotariutól, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivőjétől. Gyergyóhollón, Borszék egy részén, Csíkcsicsóban, Madéfalván, Csíkrákoson, Csíkvacsárcsin, Csíkszentmihályon, Lóvészen és Ajnádon nincs villanyáram. A szolgáltató munkatársai a probléma megoldásán dolgoznak.

A Sepsibükszád és Tusnád község közötti szakaszon a vasúti sínek fölötti magasfeszültségű vezetékekre is fák dőltek, emiatt nem tudnak közlekedni az elektromos mozdonyok az adott szakaszon.

{A}

Oana Brânzan, a Román Állami Vasúttársaság (CFR) infrastruktúrát kezelő részlegének szóvivője érdeklődésünkre elmondta, az érintett vasúti szakaszon délután négy órától dízelmozdonyok húzzák a vonatokat, e mozdonyok csatlakoztatása és leszerelése

legtöbb 5–10 perc késést eredményez a vasúti közlekedésben.

A műszaki csapatuk a helyszínen van, és amint tehetik, helyrehozzák a meghibásodásokat.

{K1}