Taxisok eredtek a balesetet okozó ittas sofőr után

Barabás Hajnal 2019. március 09., 19:49

Taxival ütközött, majd elhagyta a helyszínt egy Ford vezetője Csíkszeredában, a Hunyadi János utcában péntek este – hívta fel a figyelmünket a nem mindennapi balesetre egy olvasónk. Közben kiderült, alkohollal „fűszerezett” a történet, amiből egy jogsi is hiányzik.

A megrongálódott taxi Fotó: Olvasói felvétel

Taxival ütközött, majd elhagyta a helyszínt egy Ford vezetője Csíkszeredában, a Hunyadi János utcában péntek este – hívta fel a figyelmünket a nem mindennapi balesetre egy olvasónk. Mint mesélte, a taxi a Hunyadi utcában Csíksomlyó irányába tartott, amikor a szemből érkező jármű vezetője balra kapva a kormányt nekicsapódott. Az elbeszélés szerint mindkét autó bal oldala megsérült,

a taxiban egyetlen utas utazott, a légzsákok kinyíltak az ütközés erejétől, de személyi sérülés nem történt.

A baleset részleteiről beszámoló olvasónk szerint a vétkes sofőr elfutott a helyszínről, ezért a taxis többször is hívta a rendőrséget, amíg végül kiérkeztek. Időközben a károsult a kollégáinak is szólt az esetről, akik a járművezető után eredtek és a Szék útján „kapták el”.

Az ütközés következtében kinyíltak a légzsákok Fotó: Olvasói felvétel

A történtek kapcsán Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunknak megerősítette, hogy valóban nem sérült meg senki, amikor este kilenc körül a 31 éves, csíkszeredai O. J. a szemből szabályosan közlekedő, 57 éves, szintén csíkszeredai V. A. vezette járműnek ütközött. Ettől függetlenül bőven lesz mit a vétkes sofőr számlájára írni, ugyanis mint kiderült,

1,05 mg/l alkoholkoncentrációt mértek a leheletében, ráadásul nem is rendelkezett járművezetői engedéllyel.

Ellene ittas vezetésért, illetve gépjárművezetői engedély nélküli vezetésért indítanak eljárást, akár börtönbüntetésre is ítélhetik. Ami pedig a helyszín elhagyását illeti, mint a rendőrségi szóvivő tájékoztatott, ha a baleset során nem történik személyi sérülés, az is elégséges, ha 48 órán belül jelentkezik a sofőr a rendőrségen.

{A}