GYHK–DEAC: az utolsón dől el

Gergely Imre 2019. március 08., 21:42

Óriási csatában nagyszerű győzelmet aratott hazai pályán a Gyergyói Hoki Klub az Erste Liga rájátszás hatodik mérkőzésén. Két döntetlen harmad után az utolsó játékrészben döntötte el a meccset Mikael Tisell legénysége.

A végletekig kiélezett csata

A péntek esti találkozó kezdetén a debrecenieknek volt több lehetősége, letámadásukkal beszorították a gyergyóiakat, és Turcotte meg is szerezte a vezetést a DEAC számára. Ha a játékot nem is uralta ebben az időszakban a GYHK, azért elszántan mentek előre a piros–fehérek. Elekes Darabont hozta vissza a magabiztosságot, aki kapásból vágta a vas alá Csergő remek passzát.

{A}

A második harmadban nem annyira a szép játék volt a jellemző, inkább erőhokival gyűrték egymást a felek, egymást érték a kiállítások, de Gorjacsevszkij és Hetényi is állta a sarat.

Aztán Steén lódult meg és szólója végén kilőtte a felső sarkot. A vezetés megszerzése után lassítani igyekezett a játékot a GYHK, tartva az eredményt, azonban a 38. percben kettős előnybe kerültek a debreceniek, és ezt ki is használták.

A hazai nézők tiltakozása ellenére 2–2-re alakult az állás, pedig igencsak véleményes volt a helyzet, Gorjacsevszkij nem sokat tehetett, akadályozták a mozgását.

Az utolsó húsz percben egy fáradtabb DEAC és egy lendületesebb GYHK jött ki a jégre. A 45. percben Pesztunovot éltette a közönség, aki egy Constantin–Csergő összjáték után hihetetlen higgadtsággal vágta a korongot a kapuba.

Lehetett volna szinte azonnal 4–2 is, de Vorobjev szólóját hárította Hetényi.

Teltek a percek, és ez Gógáéknak volt jó, de azért tapintható volt a feszültség. De jött Vorobjev és az 59. percben belőtte a negyediket. Ezután elindult az ünneplés a gyergyószentmiklósi csarnokban, amit a székely himnusz eléneklése koronázott meg.

Ezzel köszönték meg a nézők a csapat hozzáállását a rájátszás hat eddigi mérkőzésén.

A párharc 3–3–ra áll, a továbbjutás az utolsó, hetedik meccsen dől el, vasárnap Debrecenben.

Jégkorong Erste Liga, rájátszás:

Gyergyói Hoki Klub–Debreceni EAC 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Gólszerzők: Elekes–Darabont Hunor (14. perc), Oscar Steén (31.), Dmitrij Pesztunov (45.), Pavel Vorobjev (59.), illetve Hugo Turcotte (6. és 40. perc).
Kapura lövések: 44–45.
Kiállításpercek: 10–14.