Öngóllal nyert az FK Székelyudvarhelyen

Zátyi Tibor 2019. március 08., 18:33

Alaposan megkínlódott a három pontért az FK Csíkszereda a Székelyudvarhelyi FC vendégeként, a labdarúgó 3. Liga 17. fordulójában öngóllal 1–0-ra nyert.

Kiegyenlített harcot hozott a Hargita megyei rangadó Fotó: Haáz Sándor

Nagyszerű idő és közel háromszáz szurkoló várta pénteken délután a két csapatot a székelyudvarhelyi városi stadionban. Kemény, teljesen kiegyensúlyozott harc folyt az első félidőben, melynek eleje nagy FK fölényben telt el, Pantovic lövésénél pedig Somogyinak kellett nagyot nyújtóznia.

A hazaiak hamar kiegyenlítették a játékot, és a 8. percben már Papp kapuja forgott veszélyben,

Popescu lövését tolta szögletre, majd az SZFC frissen igazolt csatára, Romaric Logon került ziccerbe, fejese centikkel kerülte el a keresztlécet.

Fotó: Haáz Sándor

A következő helyzetek is az SZFC előtt adódtak, előbb Dinu távoli lövésénél kellett nagyot vetődnie Pappnak, majd Bálint lapos löketét kellett összeszednie.

A játékrész hajrájában az FK beszorította házigazdáját, Csürös fejelt kétszer is mellé, a kettő között pedig Antal távoli löketét mentette Somogyi bravúrral szögletre.

Fotó: Haáz Sándor

A szünetet követően mindkét oldalon érkeztek a cserék, az edzők így próbálták felpezsdíteni csapatuk játékát. Egyre nagyobb volt a csíki fölény, a hazaiak sokszor csak pillanatokra tudták megtartani a labdát, ám a helyzetek így is várattak magukra. A 73. percben aztán zörrent a háló,

Nagy Zsolt beívelésébe rosszul ért bele Trăistar, a labda pedig az SZFC kapujában kötött ki.

Fotó: Haáz Sándor

A hajrában labdatartásra törekedett a csíki csapat, a helyzeteket pedig a hazaiak dolgozták ki, előbb Dinu 18 méterről eleresztett lövését védte Papp, majd az utolsó pillanatban szedte össze a labdát a berobbanó Logon elől.

A vége 1–0 lett az FK-nak,

a csíkiak nagyon fontos győzelmet arattak, mivel Lénárdfalva meglepően simán kikapott a Besztercei Gloria otthonában, így hátrányuk három pontra csökkent a táblázaton.

Mestermérleg

Mészáros Alpár, az SZFC edzője: „Jól játszott a csapat, büszke vagyok a fiúkra. Sajnos kikaptunk. Annak örvendek, hogy idei második meccsünkön is jól ment a játék, most pedig egy olyan együttes ellen, amely reméljük, jövőre a másodosztályban fog szerepelni.”

Fotó: Haáz Sándor

Valentin Suciu, az FK edzője: „A pálya nagyon megnehezítette a dolgunkat, füves pályán csak Törökországban tudtunk edzeni, amióta hazajöttünk, csak műfüvesen tudtunk tréningezni. Ez látszott a fiúkon, hiszen a füves pályán más a játék. Jól igazolt Udvarhely, idővel ez meg fogja hozni az eredményét. Sokkal többet vártam a fiúktól, most a szerencse is velünk volt. De ez benne van a fociban, örülök, hogy megszereztük a három pontot.”

Fotó: Haáz Sándor

A következő fordulóban, jövő pénteken az FK a Szászrégeni Avântult fogadja, míg az SZFC szombaton játszik, a sereghajtó Radnóti SK vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 17. forduló:
Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda 0–1 (0–0), gólszerző Trăistar (73., öngól).
SZFC: Somogyi – Marucza, Mintaș, Crișan, Lakatos (Trăistar, 46.), Stăncuțu, Jakab (Tankó, 56.), Bálint (Györgydeák, 53.), Popescu (Jankó, 62.), Dinu, Logon.
FK: Papp – Aszalos (Solymosy, 52.), Csürös, Berde, Papp, Eder, Veres, Nagy, Pantovic (Jebari, 62.), Antal (Magyari, 52.), Bajkó (Hodgyai, 66.).

További eredmények:
Dési Unirea–Radnóti SK 5–0 (1–0)
Besztercei Gloria–Lénárfalvi Comuna 3–0 (1–0)
Marosvásárhelyi MSE–Medgyesi Gaz Metan II. 0–4 (0–1)
Tordai Arieșul–Szászhermányi FC 1–1 (0–0)
Kolozsvári Sănătatea–Tasnádi Unirea 2–0 (0–0)
Szászrégeni Avântul–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 1–0 (1–0)

szombaton 15 órától Nagybányai Minaur–Kolozsvári CFR II.

{S1}