Temesvár vitte haza a kupát

Józsa Csongor 2019. március 08., 12:28

Sokat kivett az elődöntő a Marosvásárhelyi VSK-ból. Ellenfele, a Temesvári Informatica sokkal frissebb volt, jobban kihasználta helyzeteit, magabiztosan hódította el a trófeát.

Két évvel ezelőtti sikerüket ismételték meg Fotó: Veres Nándor

Keddtől csütörtökig Székelyudvarhely volt a házigazdája a teremlabdarúgó U19-es Román Kupa nyolcas döntőjének. A negyeddöntőket és az elődöntőket követően a Temesvári Informatica és a Marosvásárhelyi VSK maradt talpon.

{A}

A finálét azon két gárda játszotta, melynek tagjai rendre pályára lépnek a felnőttek között is a pontvadászatban. Amíg a bánságiak két könnyebb párharcon keresztül jutottak a döntőig, addig ellenlábasuknak főképp az elődöntőben alaposan meg kellett izzadnia az FK Székelyudvarhellyel szemben.

Fotó: Veres Nándor

Ez pedig a döntő első felében érződött, amíg az Informatica sokkal könnyedebben szövögette támadásait, addig a VSK játéka sokkal „darabosabb” volt. Az első lehetőségnél a temesváriak meg is szerezték a vezetést.

Erre még gyorsan jött a válasz, a szünetig viszont ismét az Informatica került előnybe (2–1).

Nem tudott újítani a marosvásárhelyi együttes a második felvonásban, ellenlábasuk sorra rúgta a gólokat, 5–1-re elhúzott, ezzel pedig el is döntötte a mérkőzést.

Fotó: Veres Nándor

Két évvel ezelőtt, az első kiírást szintén a bánságiak nyerték, tavaly a Dévai Autobergamo diadalmaskodott, 2019-ben újból a Temesvári Informatica lett a Román Kupa-győztes.

Teremlabdarúgó U19-es Román Kupa, döntő:

Temesvári Informatica–Marosvásárhelyi VSK 5–2 (2–1)
Gólszerzők: Sergiu Gavrilă (2., 7., 24.), Nicolae Budai (22., 28.), illetve Iszlai Richárd (4., 35.).