Csíki sítájfutó az Universiádén

Dobos László 2019. március 08., 11:53

Az oroszországi Krasznojarszkban javában zajlik a 29. Téli Universiade, az egyetemisták és főiskolások világjátéka, amelyen magyar és romániai sportolók is részt vesznek.

A VSK Csíkszereda sportolója, Szász Botond, a Soproni Egyetem hallgatója magyar színekben állt rajthoz Fotó: VSK Csíkszereda

Az Universiade történetében először került be a programba a sítájfutás. Romániát két-, Magyarországot pedig egy sítájfutó képviseli. A VSK Csíkszereda sportolója, Szász Botond, a Soproni Egyetem hallgatója magyar színekben állt rajthoz.

A sprintversenyen Szász Botond a 42. helyen végzett, az üldözéses próbán pedig a 41. helyen ért célba.

A romániai sportolók közül Mihai Țînțar a 38. és a 35., Alexandru Blejdea pedig a 41. és a 44. helyeken végzett.

A március 2. és 12. közötti eseményen először szerepel magyar jégkorongcsapat. Vas Márton együttese a nyitókörben a japánok ellen 3–2-re nyert, majd három vereséget szenvedett, az Egyesült Államok csapatától 8–0-ra, Csehországtól 7–1-re, Oroszországtól pedig 8–0-ra kapott ki. A torna utolsó csoportmérkőzésén a szlovákokkal találkozik a magyar hokiválogatott.

A versenyzők 11 sportágban mérik össze tudásukat, a magyarok hatban – a jégkorong mellett sílövészet, jégtánc, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya és sítájfutás – szerepelnek, Romániának csak sítájfutásban van képviselője.