Udvarhelyre látogat az FK Csíkszereda

Székelyhon 2019. március 08., 10:45

Kemény összecsapást rendeznek pénteken délután három órakor a székelyudvarhelyi városi stadionban. A labdarúgó 3. Liga 17. fordulójában a házigazda, kiesés ellen küzdő SZFC a másodosztályba való feljutásra pályázó FK Csíkszeredát fogadja.

Mindkét csapat számára nagyon fontos a három pont Fotó: Gábos Albin

Mindkét együttes győzelemmel kezdte a tavaszi idényt, az FK hazai pályán magabiztos játékkal 3–0-ra verte Barcarozsnyó együttesét, az SZFC pedig izgalmas végjátékban, a frissen igazolt Romaric Logon góljával 3–2-re győzött a Dési Unirea ellen.

„Nehéz mérkőzés vár ránk Székelyudvarhelyen, az Udvarhely–Csík rivalizálásnak hosszú története van, és az évtizedek során mindkét csapat presztízscsatának tekintette ezeket a mérkőzéseket.

Mi a három pontért megyünk, győzni szeretnénk, de ezt a pályán is be kell bizonyítanunk.

Az utolsó bajnoki mérkőzésünkön Mitra Szilárd lesérült, ő még nem épült fel, rá ezen a mérkőzésen nem számíthatunk. Több játékosunk küszködik kisebb-nagyobb sérüléssel, de reméljük, hogy a mérkőzés időpontjáig mindenki rendbe jön” – monda Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

Fotó: Gábos Albin

Nem volt gond a megyei rangadóra való készüléssel a Székelyudvarhelyi FC-nél, időközben Csifó István is felépült. Egy hiányzó biztosan lesz, Péter Mózes a Dési Unirea ellen 3–2-re megnyert találkozón kapott sárga lap miatt egymeccses eltiltását tölti.

„Különböző célok vannak a két csapatnál, hiszen Csíkszereda fel akar jutni a másodosztályba, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ne essünk ki a harmadosztályból. Az FK a három pontért jön,

a srácok pedig tudják, hogy nagyon nehéz csata vár rájuk. Remélem, a bajnokság végén mindkét csapat eléri céljait

– mondta Mészáros Alpár, a Székelyudvarhelyi FC edzője. Az idei szezon második fordulójában Csíkszereda 3–1-re verte az SZFC-t.

Fotó: Gábos Albin

Kiesési rangadó előtt az MSE

Az éllovas Lénárdfalvától elszenvedett kiütéses vereség után idei első hazai rendezésű találkozójára készül a Marosvásárhelyi MSE. Az anyagi gondok miatt az együttes a tavaszi szezonban a nyárádszeredai stadionban fogadja ellenfeleit, elsőként pénteken 15 órától a Medgyesi Gaz Metan II. ellen játszik.

Mindkét csapat a ranglista végén található, a vásárhelyiek a még bennmaradást jelentő 12. helyet foglalják el, a vendégek a 15., utolsó előttiek. Az MSE-vel ellentétben a medgyesiek remek eredményt értek el az előző fordulóban, meglepetésre 2–0-ra legyőzték a középmezőnyhöz tartozó Tordai Arieșult.

A bennmaradást megcélzó marosvásárhelyi csapatnak nagy szüksége lenne a három pontra, amellyel egy helyet feljebb léphet. A bajnokság elején az MSE 4–2-re nyert idegenben a Gaz Metan ellen, a jelenlegi körülmények között viszont ezúttal jóval nehezebb lesz győznie.

Labdarúgó 3. Liga, 17. forduló, pénteken 15 órától:
Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda,
Dési Unirea–Radnóti SK,
Besztercei Gloria–Lénárfalvi Comuna,
Marosvásárhelyi MSE–Medgyesi Gaz Metan II.,
Tordai Arieșul–Szászhermányi FC,
Kolozsvári Sănătatea–Tasnádi Unirea,
Szászrégeni Avântul–Barcarozsnyói Olimpic Cetate;

szombaton 15 órától Nagybányai Minaur–Kolozsvári CFR II.

{S1}