Hangolnak a bajnokságra a rövidpályások

Dobos László 2019. március 07., 15:33

Rangos nemzetközi versenyről tért haza a Csíkszeredai ISK rövidpályás gyorskorcsolya (short track) csapata, Kalamár Zsolt edző tanítványai részt vettek Szegeden a 16. Tisza-kupa küzdelmein. Ez volt a főpróba a hétvégi országos bajnokság előtt.

Archív • Fotó: Kristó Róbert

Az anyagi gondokkal küszködő Csíkszeredai ISK sportolói szülői segítséggel tudtak elutazni a dél-alföldi városba. A székelyföldi gyerekek ígéretes eredményekkel tértek haza, és bizakodón várják az idény utolsó versenyét, a március 9–10-én Csíkszeredában zajló országos bajnokságot.

Az F korosztályban (2009–10-ben születettek) Petres Hanna Pálma a 6. helyen végzett; az E kategóriában (2008–09) László Judit Sára az első, Ferencz Vivien a negyedik, Madarász Tímea a 8., Márton Henrietta pedig a 12. helyen zárt; az ifjúsági D korosztályban (2004–05) Barta Nóra a 7., Farkas Bíborka a 8., Kótai Nóra pedig a 16. helyen végzett; az ifjúsági C-ben (2003–04) Albert Katalin a dobogó második fokára állhatott, a felnőttek között induló Pongrácz-Vákár Kriszta szintén ezüstérmes lett.

A román országos bajnokságot (gyerek-, ifjúsági és felnőttkategóriák) szombaton és vasárnap rendezik a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán. Kalamár Zsolttól megtudtuk, hogy a bajnokságra a csíkiak mellett brassói, galaci, marosvásárhelyi és kolozsvári korcsolyázók neveztek.

{A}