Drámai csaták az ifi kupameccseken

Józsa Csongor 2019. március 07., 10:43

Nagy volt a tét, ez mindkét elődöntőn érződött a teremlabdarúgó U19-es Román Kupa döntő tornáján. Kialakult a finálé párosa.

Az utolsó percben dőlt el a győztes kiléte Fotó: Beliczay László

Szerdán az elődöntőket rendezték az U19-es futsal Román Kupában. A székelyudvarhelyi sportcsarnokban a legjobb négy közé erdélyi együttesek jutottak, ők küzdöttek meg egymással, hogy ki marad talpon a trófeáért.

{A}

Az első találkozón, a Temesvári Informatica és a Kézdivásárhelyi SE csapott össze. Az első negyedórában szinte semmi sem történt, mindkét együttes nagyon óvatos volt, csak járatták a labdát, kevés helyzet alakult ki. Gyors gólváltással mentek vissza pihenőre.

A második játékrészt jobban indította a bánsági klub, kétszer is bevette a háromszékiek kapuját, ez volt a kulcsmomentum. A KSE-nek kockáztatnia kellett, nem jött be, az Informatica jutott elsőként a fináléba.

A másik ágon a házigazda és a Marosvásárhelyi VSK nézett farkasszemet. A meccs a szakértők szerint előrehozott döntőnek illett be. Ez sem indult parádésan, az FK Székelyudvarhely egy kisbüntetővel szerzett előnyt, miután nagyon gyorsan kigyűlt ellenfele csapathibája.

Fotó: Beliczay László

A második felvonás sokkal jobb volt, rengeteg helyzettel mindkét kapunál. A VSK büntetővel egyenlített. Már úgy festett, hogy a rendes játékidő egállal zárul, amikor emberelőnybe kerültek a vendégek. Az FK-nak megvolt az esélye, hogy így is gólt szerezzen, a ziccer mellé ment, válaszképp pedig a vásárhelyiek büntettek.

Temesvár–Marosvásárhely döntőt rendeznek csütörtökön 17 órától a városi sportcsarnokban.

Teremlabdarúgó U19-es Román Kupa, elődöntő:
Temesvári Informatica–Kézdivásárhelyi SE 6–1 (1–1),
Marosvásárhelyi VSK–Futsal Klub Székelyudvarhely 3–1 (0–1).

Döntő, március 7-én 17 órától:
Temesvári Informatica–Marosvásárhelyi VSK.