Kéz a kézben jutottak tovább

Józsa Csongor 2019. március 06., 11:29

A Csíkszeredai VSK és a Székelyudvarhelyi ISK-SZKA ifjúsági 3-as korosztályú együttese ugyanabból a csoportból vágott neki a lány kézilabda-bajnokságnak. Mindkét székelyföldi gárda remekelt a csoportkörben, szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, és a középdöntőbe való továbbjutást érő helyen végeztek.

A középcsoportban is megküzdenek egymással a csíkszeredaiak és az udvarhelyiek. Archív Fotó: Gábos Albin

Az idei ifjúsági 3-as (2004–2005-ben születettek) lány kézilabda-bajnokságba rekordszámú együttes nevezett be. A szakszövetségnek nagyon nehéz volt kialakítania a csoportokat, végül nyolcat hozott létre. A Csíkszeredai VSK és a Székelyudvarhelyi ISK-SZKA a tíz csapatot felvonultató F jelűbe került.

A bajnokság előtt a VSK-nál generációváltás történt, most főleg a tavalyi ifjúsági 4-es korosztályban országos döntőig jutott, végül negyedik helyen végzett játékosokból áll a csapat. Az idei pontvadászatra nem tűztek ki nagy célokat, hiszen főként a tapasztalatszerzés volt a fontos.

„Titkon reméltük, hogy képesek lehetünk továbbjutni a csoportból. A bajnokság első része nehéz volt, de a lányok végig jó mérkőzéseket játszottak, csak négy találkozón szenvedtünk vereséget. Jól bírtuk a hajrákat is, több meccset is az utolsó percekben nyertünk meg” – mondta Szabó Előd Zsolt, a VSK egyik edzője.

{A}

Ami a folytatást illeti, a tréner kifejtette, „örülünk, hogy még tíz mérkőzést játszhatunk. Ez az év számunkra a tanulásról szól, a játékosok többsége a következő szezonban is ebben a korcsoportban folytatja.

Persze nem adjuk fel, ha meglesz az esély arra, hogy ott legyünk a következő körben is, akkor azt megragadjuk.”
Az utolsó meccs döntött

Az F csoport utolsó mérkőzésén a Székelyudvarhelyi ISK-SZKA lánycsapata a Fogarasi ISK vendége volt. A Székelyföldi Kézilabda Akadémia udvarhelyi, szovátai és zetelaki kézilabdázókból álló együttese magabiztos, 38–33-as győzelmet aratott, így elcsípte a harmadik helyet, és továbbjutott a középdöntőbe.

Archív Fotó: Gábos Albin

„Ha a csoport végeredményét nézzük, akkor jól szerepeltünk, elértük a szezon elején kitűzött célunkat, hiszen továbbjutottunk. A bajnokság során voltak hullámvölgyeink, olyan meccseink, amelyeken nem lett volna szabad kikapnunk. Viszont felvettük a harcot a komolyabb ellenfelekkel, és volt, amikor mi nyertük meg a nagy csatákat. Ilyen volt az utolsó, fogarasi meccs is, amelyről előre nem lehetett megmondani, ki lesz a győztese” – fogalmazott Sándor Aliz.

Az SZKA-ISK vezetőedzője szerint fokozatosan fejlődik a csapat, a középdöntőben pedig minél jobb eredményt szeretnének elérni. „Nem ismerjük a másik csoportból érkező csapatokat, de célunk a döntőbe jutást érő első két hely valamelyikén végezni.

Ezen a szinten nagyon kevésen múlik a siker, Csíkszeredával és a Fogarasi VSK-val is ki-ki meccseket vívtunk, erre számítok a középdöntőben is”

– tette hozzá. Sándor Aliz munkáját Mester Zsolt, Gagyi Erika és Cristian Weisz is segítette.

A középdöntő jövő hét végén kezdődik. Itt az F csoport három továbbjutójához – Csíkszeredai VSK, Székelyudvarhelyi SZKA-ISK és Fogarasi VSK – az E csoport első három helyezettje csatlakozik: az LPS Slatina, az Univeristatea Craiova és a Chimia Rm. Vâlcea. Az oda- és visszavágók után az első két helyezett jut be az országos döntőre.

Ifjúsági 3-as lány kézilabda-bajnokság, F csoport, végeredmény:
1. Fogarasi VSK 52 pont
2. Csíkszeredai VSK 44
3. Székelyudvarhelyi ISK-SZKA 41
4. Fogarasi ISK 37
5. Petrozsényi ISK 36
6. Vajdahunyadi SK 35
7. Nagyszebeni ISK 25
8. Vulkáni VSK 20
9. Szászsebesi LPS 14
10. Vajdahunyadi ISK 0

A Csíkszeredai VSK kerete: Iarca Magdolna Szidónia, Sánduly Zsófia, Tunariu Beatrice, Mátyás Kitty, Szőke Orsolya, Süveg Eszter, Iarca Margit Tímea, Miklós Enikő, Györgypál Zsanett, Erőss Katalin, Péter Eszter, Antal Réka, Simon Nóra Tamara, Ambrus Hanga Boróka, Fejes Tímea, Koós Klaudia, Sándor Klementina, Mandel Kata, Csorba Adrienn. Edzők: Erőss Levente, Léstyán István és Szabó Előd Zsolt.

A Székelyudvarhelyi ISK-SZKA kerete: Miklós Flóra, Fodor Bernadett, Dénes Szidónia, Pápai Hanna, Gergely Nóra, Márton Kinga, Bíró Andrea, Sándor Melinda, Kereső Orsolya, Márton Adél, Paula Cramba, Sára Renáta, Sebők Harmat, Sebők Tamara, Lukács Anita, Balázs Andrea Irma, Lázár Tímea Andrea, Jakab Demeter Vivien, Hegyi Blanka. Vezetőedző: Sándor Aliz.