Nehéz talajú pályán nyertek Bajkóék

Dobos László 2019. március 03., 18:26

Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt az FK Csíkszereda a labdarúgó 3. Ligában. Valentin Suciu edző legénysége vasárnap délután hazai pályán 3–0-ra nyert a Barcarozsnyói Cetate együttese ellen.

Megérdemelten nyert a piros-feketében játszó csíki futballcsapat. Fotó: Gábos Albin

Rányomta a bélyegét a játék minőségére a csíkszeredai stadion nehéz felületű pályája, a csapatok sáros, csúszós talajon próbálták kisebb-nagyobb sikerrel a passzokat összekötni.

Az első percektől átvette a kezdeményezést az FK Csíkszereda, a csíkiak már a 2. percben szöglethez jutottak, az ezt követő akciónál Lalic fejese kissé mellé szállt. A 13. percben Magyari Szilárd tört be a tizenhatoson belülre,

egy csel után remekül tálalt a jó ütemben érkező Bajkó elé, aki közelről a kapuba lőtte a labdát (1–0).

Az első játékrész további perceiben többnyire a középpályán zajlott a „sárbirkózás”, a veszélyesebb gólhelyzeteket az FK Csíkszereda alakította ki, a vendégek a 45. percben a gólvonalról mentettek.

A második félidő első perceiben többet támadott a Brassó megyei gárda, az 54. percben Bordás, a csíkiak kapusa nagy bravúrral mentett szögletre egy veszélyes lövést.

Fotó: Gábos Albin

Az 58. percben megszületett a második csíki gól,

a jobb oldalon Pál Kristófhoz került a labda, akinek beadását Bajkó Barna fejelte közelről kapura, a labda a felső kapufáról pattant a hálóba (2–0).

A 66. percben a frissen beállt Antal Barna előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az FK csatárának lövése kevéssel szállt el a rozsnyói kapu mellett. A 77. percben Eder Gonzales remekül indította Hodgyai Lászlót, aki a bal szélen,

a tizenhatos vonal előtt befele cselezett, majd egy jól eltalált lapos lövéssel az alsó hosszú sarokba lőtte a labdát (3–0).

Fotó: Gábos Albin

Tizenkét perccel a rendes játékidő vége előtt a csíkiak egyik hátvédje, Mitra Szilárd lesérült, és nem tudta folytatni a játékot.

Az FK már mind a négy cseréjét végrehajtotta, így a csíkiak az utolsó 12 percet és a négy perces ráadást emberhátrányban védekezték ki.

Ebben a periódusban a Rozsnyónak három nagy gólhelyzete volt, de mind a három alkalommal kapu mellé lőttek.

Labdarúgás, 3. Liga, 5. csoport, 16. forduló:
FK Csíkszereda–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 3–0 (1–0),
gólszerzők: Bajkó Barna (13., 58.), Hodgyai László (71.).
FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Aszalos Richárd (Majzik Adrián, 77.), Mitra Szilárd, Slobodan Lalic, Nemes Milán Imre, Casiadi-Bakó Soma, Csürös Attila, Eder Gonzales, Pál Kristóf (Nagy Zsolt, 75.), Magyari Szilárd (Antal Barna, 60.), Bajkó Barna (Hodgyai László, 66.). Vezetőedző: Valentin Suciu. 
Barcarozsnyói Cetate: Daniel Mutu – Andrei Poverlovici, Bogdan Neculăescu, Rareș Coltofeanu, Laurențiu Căpățână, Alexandru Țuțu, Șerban Moraru, Raul Drugă, Sorin Strătilă, Flavius Staicu, Nicolae Măierean. A második félidőben játszott még: Gabriel Dobre, Sergiu Mihai, Alin Damian és Alexandru Vîrlan. Vezetőedző: Florin Dîrvăreanu.
Sárga lapok: Bordás Dániel, Slobodan Lalic, Casiadi-Bakó Soma, illetve Daniel Mutu, Andrei Poverlovici, Laurențiu Căpățână, Alexandru Țuțu és Mihai Sergiu.
Játékvezetők: Bogdan Jijie, Valentin Popovici, Radu Crețu (mindhárman Botoșani).

További eredmények:
Székelyudvarhelyi FC–Dési Unirea 3–2
Medgyesi Gaz Metan II.–Tordai Arieșul 2–0
Kolozsvári CFR II.–Besztercei Gloria 2–1
Tasnádi Unirea–Szászrégeni Avântul 1–2
Szászhermányi FC–Kolozsvári Sănătatea 0–1
Lénárdfalvi Comuna–Marosvásárhelyi MSE 10–0
Radnóti SK–Nagybányai Minaur 0–5.

A következő forduló (március 8-9.) programja:
Székelyudvarhelyi FC–FK Csíkszereda
Dési Unirea–Radnóti SK
Besztercei Unu Fotbal Gloria–Lénárdfalvi AFC Comunal
Marosvásárhelyi MSE–Medgyesi Gaz Metan II.
Tordai Arieșul Sticla–Szászhermányi FC
Kolozsvári Sănătatea–Tasnádi Unirea
Szászrégeni Avântul–Barcarozsnyói Olimpic Cetate
Nagybányai Minaur–Kolozsvári CFR II.

{S1}