A bajnokságban javíthatnak a futsalosok

Zátyi Tibor 2019. március 02., 14:02

Folytatódik a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakasza, a hét végén a 16. fordulót rendezik. A székelyföldi csapatokra könnyű meccsek várnak, a Csíkszeredai Imperial Wet szombaton délután az utolsó előtti Bukovina Vicov otthonában játszik, míg az FK Székelyudvarhely hétfőn a Gloria Buzău gárdáját fogadja.

Az Imperialnak nem kellene gondot okozzon a jóval gyengébb ellenfél legyőzése. Fotó: Gábos Albin

Az előző hét végén a Román Kupa negyeddöntőjében voltak érdekeltek a csapatok, a csíkiak drámai csatában, büntetőkkel maradtak alul a Dévai Autobergamo otthonában, míg az FK Székelyudvarhely a hajrában veszített a Dunărea Călărași vendégeként.

Így mindkét gárdának jókor jön a 16. forduló, ahol papíron gyengébb együttessel találkoznak.

A csíkiak meccse nyitja a játéknapot, szombaton 16 órakor az utolsó előtti Bukovina Vicov otthonában lépnek pályára. A bajnokságban újonc együttes eddig csak a Kolozsvári Clujanát tudta legyőzni, a többi találkozóján veszített. Ősszel kiütéses, 13–4-es győzelmet aratott az Imperial.

Udvarhelyen zárul a 16. forduló, hétfőn 18 órakor a Futsal Klub a táblázaton jelenleg nyolcadik Gloria Buzăut fogadja. A bodzavásári együttes is érdekelt volt a kupa negyeddöntőjében, sokáig tartotta a lépést a Galaci Uniteddal, végül 4–0-s vereséget szenvedett. A Gloria ősszel hazai pályán megizzasztotta az FK-t, az udvarhelyiek a november eleji találkozón nagy csatában 4–3-ra győztek.

Az alapszakasz előző fordulójában már eldőlt, hogy melyik lesz az a hat csapat, amely a felsőházi rájátszásban fog harcolni a bajnoki címért.

A hátramaradt három játéknapon az együtteseknek már az a céljuk, hogy az alapszakasz végén minél előkelőbb helyen végezzenek, mivel nem mindegy, ki hány ponttal kezdi meg a rájátszást.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 16. forduló: szombaton 16 órától Bukovina Vicov–Csíkszeredai Imperial Wet, 18 órától Temesvári Informatica–Galaci United; vasárnap 14 órától Kolozsvári Clujana–Jászvásári Futsal Poli, 18 órától Dévai Autobergamo–Dunărea Călărași; hétfőn 18 órától Futsal Klub Székelyudvarhely–Gloria Buzău.

{S1}