Emelt fővel búcsúztak a kupától

Zátyi Tibor 2019. február 28., 23:03

Nem borult a papírforma a Román Kupa negyeddöntőjének utolsó mérkőzésén, a címvédő Universitatea Craiova csütörtökön este legyőzte a 3. ligás FK Csíkszeredát, és bejutott az elődöntőbe.

Fotó: Gábos Albin

Telt ház, több mint 1500 szurkoló előtt csapott össze a két együttes.

Az első percek a kemény küzdelemről és a rossz pályához való alkalmazkodásról szóltak.

Aztán a félidő közepén a vendégek átvették a kezdeményezést, beszorították az FK-t, ám a hazaiak nagyszerűen hatástalanítottak minden próbálkozást. Így jutottunk el a 27. percig, amikor Fortes baloldali beadása átcsúszott három csíki védő lába alatt is, érkezett a jobb oldalon Dimitrov, aki hét méterről a hálóba lőtt. Nemes Milán nagyon közel volt ahhoz, hogy hárítson.

Fotó: Gábos Albin

A gólt követően még nagyobb lett a craiovai fölény, az oltyánok sokkal többet birtokolták a labdát, de újabb helyzetet nem tudtak kialakítani.

Túloldalt az FK-nak is volt egy ígéretes helyzete, a 39. percben egy szabadrúgást íveltek be a Craiova tizenhatosába,

Nuno Rocha borította fel Bajkó Barnát, ám a partjelző lest intett, tévesen, a büntető pedig elmaradt.

Fotó: Gábos Albin

Az Universitatea sokkal magabiztosabban jött ki az öltözőkből, hamar el akarta dönteni a továbbjutás kérdését, de sokáig nem tudta feltörni a hazai védelmet.

Közben a pálya minősége egyre romlott, ehhez pedig jobban alkalmazkodtak a vendégek.

A hajrá kezdetén dőlt el a továbbjutás, Bărbuț kapott nagyszerű indítást a félpályáról, a bal oldalról leadott lövése megpattant a földön, ez pedig megviccelte Bordást, akiről visszapattant a labda, Bărbuț pedig három méterről a rövid sarokba lőtt.

Fotó: Gábos Albin

A végeredményt a hosszabbítás kezdetén az Universitatea cseréi állították be, a román válogatott Alexandru Cicâldău passzából a bosnyák válogatott Elvir Koljic volt eredményes, kb. két méterről lőtt Bordás hálójába.

Érdekesség, hogy mind a négy negyeddöntős párharcot a vendégek nyerték,

a trófeáért az FC Viitorul, az Astra Giurgiu, a Kolozsvári CFR és az Universitatea Craiova fog harcolni.

Fotó: Gábos Albin

Véget ért tehát a csíkiak kupamenetelése, de már az eddigi teljesítményük is mesébe illő volt. A fiúk minden dicséretet megérdemelnek,

hiszen tisztesen helyt álltak a román labdarúgás jelenleg egyik legerősebb csapatával szemben.

Fotó: Gábos Albin

Az Universitateán látszott, hogy a játékosok lábában már van pár tétmeccs, legutóbb vasárnap játszottak, az 1. Ligában 3–2-re kikaptak a bukaresti FCSB otthonában. A csíkiak legutóbb tavaly november végén léptek pályára hivatalos találkozón.

{P13}

Pihenésre azonban nincs idő, a hétvégén kezdődik a 3. Liga tavaszi idénye, a bajnoki címre pályázó csíkiakra pedig vasárnap 15 órakor

már komoly feladat vár, a hatodik helyezett Barcarozsnyói Olimpic Cetate lesz az ellenfél.

Labdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:
FK Csíkszereda–CS U Craiova 0–3 (0–1),
gólszerzők Dimitrov (27.), Bărbuț (80.), Koljic (90+1.)
FK Csíkszereda: Bordás – Majzik, Mitra, Lalic, Nemes – Veres, Csürös (Casiadi-Bakó, 88.) – Nagy (Pál, 62.), Pantovic (Hodgyai, 68.), Antal – Bajkó (csk). Vezetőedző: Valentin Suciu.
CS U Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkor, T. Ferreira, Bancu (csk) – Bic, Mateiu – Drăghici, Nuno Rocha (Cicâldău, 85.), Mihăilă (Bărbuț, 74.) – Fortes (Koljic, 62.). Vezetőedző: Devis Mangia.

További eredmények:
Hermannstadt–FC Viitorul 2–3 (0–2),
Dunărea Călărași–Astra Giurgiu 1–2 (0–2),
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 0–1 (0–0).