Elszállítják a háztartási hulladékot Marosvásárhelyen, de meddig?

Simon Virág 2019. február 27., 14:54

Újra elszállítják a tömbházak, magánházak elé kitett háztartási hulladékot Marosvásárhelyen szerdától. A Salubriserv köztisztasági vállalat kukásautói azért indultak útnak, mert újra kinyitották a kerelőszentpáli szeméttelep kapuit és lerakhatják oda a szemetet.

Fotó: Haáz Vince

Mint Ștefan Murariu, a kerelőszentpáli telep képviselője portálunknak elmondta, hétfőn és kedden nem fogadták az autókat a felhalmozott adósságok miatt. A Salubriserv tavaly októberi számlával is tartozik nekik,

az adóssága meghaladja a 2 millió lejt.

{K1}

A telepet működtető cégnek az volt az elvárása, hogy legalább a tavalyi számlákat fizesse ki a szemétszállító. Mint Murariu közölte, a két teljes napos megszorítás után kifizettek 498 ezer lejt, ezért szerdán délben újra megnyitották a kapukat. Azzal a feltétellel, hogy hétfőig törlesszék a többi elmaradás nagy részét, legalább 1 millió lejt.

Amennyiben ez nem történik meg, újra zárt kapuk fogadhatják a szemétszállító kukásautóit.

{A}

A Salubriserv legnagyobb megrendelője a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal, aki az idei költségvetés hiányában csak korlátozott mennyiségű számlát tud kifizetni. Cosmin Blaga a városháza sajtószóvivője azt mondta, hogy a hét elején törlesztették a Salubriservvel szembeni minden tartozásukat. A személyszállító cég autói szerda délben újra elkezdtek összegyűjteni a háztartási hulladékot, de egyelőre a napi programot nem tudják tartani.