Brit játékossal is erősített a Székelyudvarhelyi FC

Zátyi Tibor 2019. február 27., 10:54

Nem telt unalmasan a téli szünet a labdarúgó 3. Ligában szereplő Székelyudvarhelyi FC-nél, ahol alaposan átalakították a keretet. Nyolc játékosnak megköszönték eddigi munkáját, helyükbe kilencen érkeztek.

Tizenkilencen futnak neki a pénteken rajtoló tavaszi szezonnak Fotó: Barabás Ákos

Az őszi szezon lejárta után nyolc játékosától vált meg az SZFC,

Nagy Barna, Daniel Ungur, Cristian Chifu, Cristian Cucuruzan, Balázsi Attila, Mihai Musea, Robert Bolozan és Sorin Acatrinei

már nem tagja a csapatnak.

Fotó: Barabás Ákos

A téli felkészülés során számtalan labdarúgó volt próbajátékon az udvarhelyi együttesnél, megfordult argentin és elefántcsontparti játékos is, ám egyikük sem győzte meg a vezetőséget.

{A}

Végül kilenc új játékossal kötöttek szerződést. Az FK Csíkszeredától hárman érkeztek, Somogyi Pál kapus, Jakab Róbert középpályás és Marucza Csanád jobbhátvéd. A moldáv bajnokság jelenlegi negyedik helyezettjétől, a Speranța Nisporeni gárdájától ketten csatlakoztak:

a korábban a Bukaresti Dinamónál és a Kolozsvári CFR-nél is megfordult Horia Crișan belső védő, illetve Marin Popescu középpályás.

Fotó: Barabás Ákos

Constantin Cătălin Dinu támadó a 3. Liga 3-as csoportjának 10. helyezettjétől, az ACSO Filiași-tól, Sebastian Trăistar hátvéd a Segesvári VSK-tól, Jankó Levente csatár pedig a Székelyudvarhelyi Sportingtól érkezett.

A tavaszi szezonban lesz egy brit futballistája is az SZFC-nek,

Logon Romanic az Isthmian League-ben szereplő Hertford Towntól igazolt Udvarhelyre.

Az ősszel használt keretből Mihai Tudose, Bogdan Mintas, Cosmin Stăncuțu, Vékás Barna, Lakatos Miklós, Bálint Rajmond, Péter Mózes, Tankó Előd, Csifó István és Györgydeák Apor maradt a csapatnál. 

Fotó: Barabás Ákos

Az SZFC tehát tizenkilenc játékossal vág neki a pénteken délután három órakor kezdődő tavaszi szezonnak, a Dési Unirea vendégeskedik a sétatéri stadionban.

„A fél csapatot kicseréltük, mivel az őszi kerettel nem volt érdemes folytatni. Elengedtük azokat a játékosokat, akik nem tudtak segíteni nekünk, és helyükbe megpróbáltunk újakat hozni.

Az, hogy jól döntöttünk-e, csak pár forduló után derül ki. Nagy kihívás télen átalakítani a csapatot, nehéz ilyenkor minőségi labdarúgót találni

– mondta Mészáros Alpár.

Fotó: Barabás Ákos

Az SZFC edzőjétől megtudtuk, hogy a tavasszal használandó keret 70 százaléka már a felkészülési időszak elején összeállt.

„Nagy mozgás volt, hetente jött négy-öt labdarúgó próbajátékra, aki nem vált be, elküldtük, helyébe pedig újakat hívtunk. Emiatt is játszottunk annyi felkészülési meccset, amelyeken nem az eredmény érdekelt minket, hanem a játékosok teljesítménye.

Most sem vagyunk azon a szinten, amit szerettem volna, de azt nem lehet megvalósítani a téli szünetben.

Sajnos ugyanaz a helyzet, mint amikor tavaly télen csatlakoztam az SZFC-hez. Négy havonta új csapatot rakunk össze, ez pedig hosszú távon nem megoldás” – sorolta a gondokat az edző.

Fotó: Barabás Ákos

Mészáros kemény harcra számít a bennmaradásért, hiszen a táblázat alsó részén található együttesek is erősítettek, de bízik csapatában és abban, hogy a pontvadászat végén az SZFC kiharcolja a 3. Ligában maradást.