A Csíki Játékszínnek is jutott a Katalin-bál bevételéből

Iszlai Katalin 2019. február 25., 16:50

Átadták a Csíki Játékszínnek azokat a felszereléseket, amelyeket a csíkszeredai Katalin-bál bevételéből finanszíroztak. A tizenkétezer lej értékű támogatás által gördülékenyebbé válik a színház mindennapi működése.

Hétfőn adták át az eszközöket Fotó: Gábos Albin

A csíkszeredai jótékonysági Katalin-bál idei bevételéből a Csíki Játékszínt is támogatták a szervezők, a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa. Az eszközöket hétfőn adták át a kulturális intézmény székhelyén.

Kányádi Szilárd, a Csíki Játékszín igazgatója a hétfői átadón elárulta, tavaly ősszel fogalmazódott meg az intézményen belül, hogy nagy igény lenne a technikai felszereltségük korszerűsítésére, főként az adatok tárolása és a saját stúdió felszerelése terén. Ezt azonban saját erőből nem tudták volna megvalósítani, így egyéb megoldások után néztek. Ekkor merült fel az ötlet, hogy a Csíki Vállalkozók Egyesületéhez forduljanak, akik nyitottak voltak a megkeresés iránt. Így került be a Csíki Játékszín is a minden évben megszervezendő jótékonysági Katalin-bál támogatottjai közé, és tizenkétezer lej értékben kaptak támogatást különféle felszerelésekre.

A színház ezáltal gazdagabb lett egy úgynevezett grafikai számítógéppel,

amely a fényképek és videofelvételek feldolgozásában jelent nagy segítséget, illetve az ehhez szükséges képernyő és hangrendszer is a rendelkezésükre áll. Emellett egy külső tárolóegységgel is bővült a színház felszereltsége, amelyet főként az archiváláshoz használnak majd, továbbá egy kamerastabilizáló eszközt is vásárolhattak.

{A}

Farkas Balázs első beosztott konzul az átadón visszaemlékezett a Katalin-bál első kiadására, amely a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttosztályának támogatására jött létre. Az azóta már hagyományosnak számító jótékonysági rendezvény által minden évben elsősorban szociális célokat támogattak, de emellett örvendetesnek tartja azt is, hogy

idén először elmozdultak a kultúra irányába.

„A szociális célok mellett az is nagyon fontos, hogy a kultúrával összefüggő igényeket is tudjuk civil szinten segíteni, hiszen mindannyian élvezői vagyunk a színház műsorainak” – emelte ki Farkas.

Márk-Csucsi Róbert, a Csíki Vállalkozók Egyesületének elnöke az átadón hangsúlyozta, ezzel az adománnyal többek között azt szerették volna üzenni, hogy nyitottak a kulturális intézmények támogatása felé.