Négy érem a gyermekek biatlonbajnokságáról

Dobos László 2019. február 21., 13:49

Több érmes helyezéssel tértek haza Predealról, a gyermek korosztályú sílövők országos bajnokságáról a Csíkszeredai ISK sportolói.

Csoportkép a kis csíki biatlonistákkal és edzőikkel Fotó: Csíkszeredai ISK

Gecse Izabella és Péter Árpád tanár-edzők tizenegy gyerekkel utaztak el Predealra, közülük csak hatan vehettek részt hivatalosan a versenyeken. Egy szakszövetségi határozat szerint a csíki ifjúsági 4-es (2006–2007-es születésű) sportolók csak versenyen kívül állhattak rajthoz. Ez a határozat előírja, hogy minden klubnak minden korosztályban kötelezően kell versenyeztetnie legalább két kislányt és két kisfiút.

A csíkiaknak csak egy fiú versenyzőjük volt, és bár szerettek volna egy fiatalabb sportolót benevezni, ezt nem fogadták el a szervezők. A 13 éven aluli csíki sportolók – Béres Csenge, Bogdán Andrea, György Tünde, Lázár Sarolt és Németh Attila – az első hat között végeztek volna, és a váltót is megnyerték volna, ha időeredményeiket beszámították volna a hivatalos rangsorba.

Fotó: Csíkszeredai ISK

Az ifjúsági 3-as (2004–2005-ben születettek) próbáin Becze Ágota 2. és 8., Vass Barbara 3 és 2., Ladó Kincső 7. és 4., Becze Eszter 19. és 20., Kristó Előd 14. és 13., Boda Ákos pedig mindkét nap 19. helyezést ért el. A Becze Ágota, Ladó Kincső, Kristó Előd és Boda Ákos összetételű vegyes váltó bronzérmes lett. A stafétaversenyen kilenc váltó indult, az első két helyet Barcarozsnyó első és második csapata szerezte meg.

{A}