A néppárti szemlélettől a polgáriig: új elnök a csíkszeredai MPP élén

Barabás Hajnal 2019. február 20., 12:54

A Magyar Polgári Párt tisztújító küldöttgyűlésén Sorbán Attilát nevezték ki a csíkszeredai szervezet elnökévé. A volt néppárti politikus szerdán a párt székházában tartott sajtótájékoztatón beszélt jövőbeli elképzeléseiről.

Balról jobbra: Salamon Zoltán, Mezei János, Sorbán Attila. A szülőföldön maradást támogatják Fotó: Gábos Albin

Rendezzük sorainkat – fogalmazott Mezei János, az MPP országos elnöke a szerdai sajtótájékoztató elején, utalva arra, hogy az elmúlt időben számos településen tisztújító küldöttgyűléseket tartottak. Csíkszeredában a helyi szervezet új elnökének Sorbán Attilát választották. Bemutatkozásként elmondta,

úgy érezte, még többet tehetne a közösségért, ezért a Néppártból való kilépését követő néhány éves szünet után vissza szeretne lépni a közéletbe.

„Az elmúlt időszakban többet beszélgettem Mezei Jánossal, és rájöttem, nagyon közel áll hozzám az, ahogyan gondolkodik az erdélyi politikáról, és a terveivel is egyetértettem. Ezért gondoltam arra, hogy újra próbálkozom a közéletben, és az a megtiszteltetés ért, hogy az MPP a soraiba fogadott” – mondta Sorbán. Hozzáfűzte, úgy gondolja,

Erdélyben nem arra van szükség, hogy a pártok egymást szidják és kritizálják, hanem arra, hogy mindenki a választóktól kapott felhatalmazás mértékében a hatáskörén belül intézze közös ügyeinket.

Elképzeléseiről általánosságban beszélt, a konkrét terveinek kidolgozására az elkövetkezőkben kerül sor. Többek között fontosnak tartja a közösségépítést, valamint a gazdaság megerősítését.

{A}

Nyitva állnak az MPP kapui

„Az MPP várja azokat a személyeket, akik közösségüket segíteni szeretnék, és politikai porondon is tevékenykednének. Számukra nyitva állnak az MPP kapui” – emelte ki Mezei János a sajtótájékoztatón. Hozzáfűzte, azokat, akik csatlakozni szeretnének, arra kérik, hogy segítsenek annak a szemléletüknek a kivitelezésében, ami az „itthon maradásunkat, a magyarságunkat, keresztény vallásunk megőrzését támogatja ezen a földön, ahol születtünk”. Az MPP jelenleg azon dolgozik, hogy a struktúráját megerősítse, ezért folyamatosan alakulnak újra a megyei és városi, helyi szervezeteik, sok helyen tisztújítás is zajlott.