GYHK: ki gondolta volna, hogy ilyen székely himnusz lesz a kétgólos hátrány után?

Gergely Imre 2019. február 16., 21:40

Nagyon rosszul kezdődött, de annál jobb vége lett szombaton a piros-fehérek szempontjából a Gyergyói Hoki Klub–Fehérvári Titánok mérkőzésnek. A közönség a középszakasz utolsó gyergyószentmiklósi találkozójának végén a székely himnuszt énekelve köszönte meg a csapatnak az odaadását.

Nem indult jól a mérkőzés, aztán mégis szép vége lett

Szombaton késő délután az első húsz percben minden rosszul alakult a gyergyószentmiklósiak számára a jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóházában. A játék sem ment, a kapusteljesítmény is gyengébb volt az elvárhatónál. Mikael Tisell ezúttal Gorjacsevszkijnek szavazott bizalmat, aki a mérkőzés elején kétszer is hibázott, és ezzel lett 0–2 az eredmény.

Nagy a baj, ezt érezték a GYHK szurkolói, távolodott a rájátszás. 

A szünetben a svéd edző rendet tett a fejekben, a sorokat is átformálta, és egy teljesen más játékot nyújtó Gyergyói HK jött vissza a jégre. Csergő előbb egyenlő létszámnál, aztán emberelőnyben is betalált. Pesztunov mindkét gólnál zseniális megmozdulással készítette elő a csapattársnak a helyzetet.

Dominált a gyergyói gárda, de Gyenes nagyokat védett, a hazai oldalon pedig Gorjacsevszkij szintén elkapta a fonalat, több óriási védést is bemutatott.

{A}

A harmadik harmad közepén Pesztunov újabb szenzációs passzt osztott ki, ezúttal Sárának, hogy kitörjön a csarnokban a hangorkán. 3–2-re vezetett a GYHK.

Ezt követően okosan tartotta az eredményt a hazai csapat, de Gorjacsevszkij védései is kellettek. Aztán az 59. percben a Fehérvár lehozta a kapusát, és

Csergő bevitte a végső döfést.

Ő mesterhármast ért el, a GYHK pedig 4–2-re győzött. A közönség a középszakasz utolsó gyergyószentmiklósi mérkőzésének végén a székely himnuszt énekelve köszönte meg a csapatnak az odaadását.

Továbbra is minden esély megvan a rájátszásra.

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, alsóház:
Gyergyói HK–Fehérvári Titánok 4–2 (0–2, 2–0, 2–0).
Gólszerzők: Csergő Hunor (23., 27., 59.), Sára Tibor (53.), illetve James Lewis (7.), Láday Tamás (8.).
Kiállításpercek: 8–24 (ebből Mihály Ákosnak 10 perc fegyelmi).
Kapura lövések: 39–38.

A Gyergyói Hoki Klub két idegenbeli mérkőzéssel zárja a középszakaszt, szerdán a Vienna Capitals II., pénteken pedig a Schiller-Vasas otthonában játszanak Gógáék.