A meccsbe visszajött, pontot nem szállított az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2019. február 16., 20:17

Az alapszakaszt sokáig vezető, az utóbbi két kiírás döntőjébe jutó Galaci United otthonában vendégszerepelt az FK Székelyudvarhely szombaton késő délután. A teremlabdarúgó 1. Liga 15. játéknapjának rangadóját rendezték.

Szécsi lőtte az FK első találatát. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Duna-partiak voltak a kezdeményezőbbek, saját közönségük előtt már az első pillanatoktól támadták a vendégek kapuját. Az FK a Grigoraș – Szécsi, Mánya, Miklós, Kedei sorral indított, ezt váltotta a Szőcs, Csoma, Hadnagy, Bálint négyes a mezőnyben.

A 8. percben az ezüstérmes talált be először – a játék képe alapján teljesen megérdemelten. Ellentámadást követően Tudose emelte át a kimozduló hálóőr feje felett a játékszert, amely a hálóban pihent meg (1–0). A második gólt is a United jegyezte, szépen kipasszolták az udvarhelyi védelmet, a 12. minutumban 2–0 állt az eredményjelzőn.

A Jakab Zoltán által felkészített együttesnek alig adódtak lehetőségei az első felvonásban, jobbára a védekezéssel voltak elfoglalva. A szünetig egy szép akció révén háromgólos lett a különbség (3–0).

{A}

A második félidőben mindent egy lapra feltéve kezdett az FK, kapusát mezőnyjátékosra cserélve próbált visszatérni a meccsbe. A taktikai húzás a elején nem igazán jött be, körülményes volt a vendégcsapat támadójátéka, a galaciak pontosan védekeztek.

Mánya és Miklós próbálkozásai jelentették az első valamirevaló lehetőségeket. A 28. percben jött a szépítés, szögletet követően Szécsi igencsak nehéz szögből bombázta be (3–1).

Ez a találat hitet adott az FK-nak, megérezték, hogy van keresnivalójuk az ezüstérmesnél. A 32. minutumban Mánya találta meg a kapuba vezető utat egy tizenkét méterről elvégzett szabadrúgást követően.

A kapus nélküli játékot tovább erőltette az udvarhelyi gárda, ám egy elcsípett átadással ismét kettőre növelte előnyét az ellenlábas (4–2). És ez volt a találkozó kulcsmomentuma: a United van annyira tapasztalt együttes, hogy a végén okos játékkal „lehozza” a meccset, és otthon tartsa a pontokat.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 15. forduló:
Galaci United–Futsal Klub Székelyudvarhely 4–2 (3–0).
Gólszerzők: Tudose (8.), Ignat (12.), Araujo (18., 33.), illetve Szécsi (28.), Mánya (32.).

{S1}