Csíkból is elvitte a pontokat az Újpest

Dobos László 2019. február 15., 21:49

Bombaformában játszik az Újpest hokicsapata. A lila-fehérek szerdán Brassóban, pénteken este pedig Csíkszeredában is győzni tudtak a jégkorong Erste Liga középszakaszában.

Az utolsó játékrészben sok helyzete volt a Sportklubnak, de csak egy gólt tudott lőni Fotó: Gábos Albin

Telt ház előtt játszották a péntek esti Sportklub–Újpest rangadót, amelyen a hazai szurkolók bánatára már az első percben gólt szereztek a vendégek. A csíki kapu elé üresen bekorcsolyázó Vincze Péter a 44. másodpercben közelről legyőzte Gert Joakim Lundström kapust (0–1).

Az újpestiek az első két harmadban nagyon magas iramot diktáltak, a Sportklub pedig nem tudta saját játékát játszani.

A második harmad elején Rokaly Szilárd egy gyönyörű szóló végén, az egész újpesti védelmet kicselezve kiegyenlített (1–1), de két percre rá a Sportklub védelme újra üresen hagyott egy embert kapuja előtt, Kis Philip James pedig nem kegyelmezett (1–2).

Fotó: Gábos Albin

A harmadik harmadot emberhátrányban kezdte a Sportklub, és a vendégek ezt kihasználták: Andrej Hebar a kapu mögül Lundström lábára lőtte a korongot, ez pedig bepattant a kapuba (1–3). Ezt követően szinte végig a székelyföldi gárda támadott, a 46. percben Andrej Taratuhin szépített (2–3), az utolsó percre kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre a Sportklub, de így sem tudták legyőzni Duschek Dávidot, az Újpest kapusát.

Fotó: Gábos Albin

A végig sportszerű mérkőzést négy perccel a vége előtt egy Gecse Hugó – Kis Ruszk Jedrick ökölpárharc szakította meg.

A jég véres lett, a játékvezetők pedig mindkét hokist az öltözőbe küldték, mindketten végleges büntetést kaptak.

Az első két harmadban többet lőtt kapura a vendégegyüttes, az utolsó játékrészben pedig ez a mutató a Sportklub javára billent. A székely csapat legutóbb december 3-án veszített tétmérkőzést hazai pályán, az Újpest pedig legutóbb 2016 decemberében tudott győzni Csíkszeredában.

Jégkorong Erste Liga, középszakasz, felsőház (1-5. helyek):

Csíkszeredai Sportklub–Újpesti TE 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)
Gólszerzők: Rokaly Szilárd (25. perc) és Andrej Taratuhin (46.), illetve Vincze Péter (1.), Kiss Philip James (27.) és Andrej Hebar (41.).
Kapura lövések: 32–30.
Büntetőpercek: 41–43 (ebből Eduard Cășăneanunak 10 perc fegyelmi, Gecse Hugónak 5+20 perc végleges fegyelmi, illetve Kiss Rusk Jedricknek 10 perc fegyelmi, majd 5+20 perc végleges fegyelmi).
Játékvezetők: Sikó Szilárd Levente és Gergely Lehel, illetve Péter Vilmos és André Attila.

Az Erste Liga felsőház állása:

1. Ferencváros 17 pont/5 meccs
2. Újpesti TE 14/6
3. Debreceni EAC 9/5
4. Csíkszeredai Sportklub 9
5. Brassói Corona 5/6.