Ingyen szállást ajánlanak Sepsiszentgyörgyön a pápalátogatásra érkező zarándokoknak

Bíró Blanka 2019. február 14., 17:42

Eddigi számításaik szerint Sepsiszentgyörgy önkormányzata mintegy kétezer ingyenes szálláshelyet tud biztosítani a június 1-jei pápalátogatás alkalmából Székelyföldre érkező zarándokoknak – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester.

Bentlakásokat mértek fel, hogy szálláshelyeket biztosítsanak a zarándokoknak. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Sepsiszentgyörgyön feltérképezték a lehetőségeket, a sportcsarnokokat és a tanintézetek bentlakásait, sőt még a továbbiakban is folytatják, így az igénybe vehető szálláshelyek száma valószínűleg bővülni fog.

„A pápalátogatás kapcsán szeretnénk segítséget nyújtani a szervezésben, ingyen szállást, teát, zsíros kenyeret biztosítunk a zarándokoknak, lehetőséget, hogy eljussanak Csíksomlyóra” – mondta a polgármester, arra kérve a sepsiszentgyörgyieket, hogy kapcsolódjanak be, ajánljanak fel szállást, vagy akár ötletekkel segítsék a városvezetést.

„Azt szeretném, ha a helyiek lehetőséget látnának Ferenc pápa csíksomlyói látogatásában arra, hogy megmutassuk Székelyföld igazi arcát, hogy milyen vendégszerető emberek lakják. Biztos vagyok benne, hogy

a segítségnyújtással együtt járó pozitív élmény hosszú távon fontosabb, mint az esetleges rövid távú haszon,

amit azzal lehet elérni, hogy növekednek az árak, mert nagy a kereslet a szálláshelyek iránt. Elsősorban élményekben, szellemiekben gazdagodjunk!” – fogalmazta meg felhívását Antal Árpád.

{A}