Alakul az SZFC játéka

Zátyi Tibor 2019. február 14., 10:05

Négygólos győzelmet aratott szerdán kora este a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga tavaszi rajtjára hangoló együttes 4–0-ra verte a Prahova megyei bajnokságban szereplő Păulești csapatát.

A 4. ligás ellenfél jól tartotta magát az SZFC pályáján Fotó: Barabás Ákos

Oprea és Dinu góljainak köszönhetően már az első játékrészben kényelmes előnybe került az SZFC. A második félidőben jöttek a cserék, akik tovább növelték a csapat előnyét, Györgydeák és Jankó is betalált.

Annak ellenére, hogy Păulești a Prahova megyei bajnokságban szerepel, jól tartotta magát Udvarhelyen, az együttes célja, hogy a nyáron feljusson a 3. Ligába.

Játékosokat tesztelnek az SZFC-nél. A labdával az elefántcsontparti Aristi Fotó: Barabás Ákos

„A felkészülési mérkőzéseken nem számít az eredmény, én a játékosok közti kapcsolatokra voltam kíváncsi.

A csapaton látszik a felkészülés, fizikailag jól álltunk a pályán. Érződött a játékunkon, hogy többen vagyunk, konkurencia van a posztokon.

Majd hamarosan meghúzzuk a vonalat, és akkor meglátjuk, ki marad és ki megy” – összegzett Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

Az udvarhelyiek legközelebb szombaton 12 órakor játsszák következő felkészülési meccsüket, a műgyepes pályán a Maros megyei bajnokság éllovasa, a Marosvásárhelyi VSK lesz az ellenfél.

Felkészülési mérkőzés
Székelyudvarhelyi FC–Păulești 4–0 (2–0),
gólszerzők: Oprea, Dinu, Jankó, Györgydeák
SZFC: Tudose – Marucza, Mintaș, Stăncuțu, Lakatos, Oprea, Trăistar, Tankó, Popescu, Aristi, Dinu. Játszott még: Nagy – Bálint, Csifó, Vékás, Györgydeák, Jankó, Pablo.