Ösztöndíjjal támogatják operaénekesi álmait

Barabás Hajnal 2019. február 13., 17:50

Továbbtanulására, hangjának fejlesztésére fordítja Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának és a Class Értékeink Egyesületnek ösztöndíját a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola 12. osztályos diákja, Gábor Margit.

Gábor Margit 12. osztályos tanulót részesítettek ösztöndíjban Fotó: Gábos Albin

Az ének szakos lány operaénekesnői pályára lépne, ezért háláját fejezte ki azért, hogy szakmai továbbfejlődéséhez hozzájárulnak a Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyújtott támogatással. A gyergyószárhegyi születésű lánynak az ösztöndíjat ünnepélyes formában adták át szerdán a művészeti iskola aulájában, ahol a fiatal tehetség két komolyzenei művet adott elő a jelenlévőknek zongora és fuvola kíséretében.

{A}

Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja az ünnepségen kiemelte, fontosnak tartják a komolyzenei kultúra népszerűsítését Székelyföldön is, és szintén

feladatuknak tekintik a tehetségek támogatását.

Fotó: Gábos Albin

Az ösztöndíjban részesített Gábor Margit elmondta, már óvodáskorában felfigyeltek hangjára és arra, hogy jó ritmusérzéke van. Később furulyázni és zongorázni is tanult, végül pedig a Nagy István Művészeti Középiskola ének szakára iratkozott be, amely döntését bevallása szerint azóta sem bánta meg. Az ösztöndíj összegét egyébként a Kodály Zoltán Székely fonó című színpadi művének marosvásárhelyi bemutatóján befolyt bevétel tette ki.