Halálos áldozata és két sérültje van a Farkaslakánál történt balesetnek

Székelyhon 2019. február 12., 22:02

Kamion és kisteherautó ütközött Farkaslaka közelében a 13A jelzésű országúton – tájékoztat a Hargita megyei rendőrség. A baleset következtében egy személy elhunyt, ketten megsérültek.

Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

A kevéssel nyolc óra után bekövetkezett ütközés következtében hárman sérültek meg – tájékoztat az Országos Közlekedési Tájékoztató Központra hivatkozva rendőrség, hozzátéve, hogy félsávos útlezárást vezettek be, ahol téli körülmények között váltakozva halad a forgalom.

Információink szerint egy halálos áldozata is van az ütközésnek, a kisteherautó egyik utasa életét vesztette a balesetben.

Fotó: Hargita megyei tűzoltóság

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint, egy 35 éves kézdivásárhelyi férfi a 13A országúton egy mikrobusszal Parajdról Székelyudvarhely fele tartott, amikor egy jobbkanyarban átsodródott a szembejövő sávra, és egy 33 éves oklándi sofőr által vezetett kamionnal ütközött. A balesetben meghalt a mikrobuszban utazó 58 éves székelyudvarhelyi nő, és megsérült a mellette utazó 38 éves marosvásárhelyi férfi, valamint a haszongépjármű vezetője. A rendőrség eljárást indított a gépkocsivezető ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Mint arról a Hargita megyei tűzoltóság beszámolt, a balesetben egy személy életét vesztette, a sérülteket pedig a helyszínen ellátták, ezt követően pedig a székelyudvarhelyi kórház sürgősségi betegellátó-osztályára szállították.

A balesethez a Székelyudvarhelyi tűzoltóságtól egy speciális mentésre alkalmas esetkocsival, és egy rohammentővel vonultak ki, emellett a mentőszolgálat székelyudvarhelyi és korondi munkapontjáról is a helyszínre sietett 1-1 mentő.

{A}