Hetedik hely a sítájfutó Európa-bajnokságon

Dobos László 2019. február 12., 20:00

Befejeződött a törökországi Sarikamisban, tengerszint felett 2100 méter magasságban szervezett sítájfutó Európa-bajnokság. A megmérettetésen csíki sítájfutók is szerepeltek, a legjobb eredményt a női váltó érte el, a 7. helyen végzett.

Kiváló eredményekkel zárta a törökországi kontinensviadalt a romániai női és férfi váltó. Fotó: VSK Csíkszereda

A középtávú verseny szinte végig sűrű havazásban zajlott, így a vakszolást nem volt könnyű eltalálni. Ebben a versenyszámban a férfiaknál és a nőknél is svéd győzelem született.

Férfiak: 1. Erik Rost (Svédország), 2. Lars Moholdt (Norvégia), 3. Szergej Gorlanov (Oroszország), … 37. Simion Suciu, … 39. Mihai Tintar, … 41. Szép Zoltán, … 45. Alexandru Blejdea (mind Románia).
Nők: 1. Magdalena Olsson (Svédország), 2. Salla Koskela (Finnország), 3. Marija Kecskina (Oroszország), … 33. Andra Anghel, 34. Denisa Tamaș, … 36. Mandel Réka (mind Románia).

A tömegrajtos hosszútávú versenyen a férfiakra 25 km, a nőkre pedig 20 km várt, mindez nagy szintkülönbséggel párosult.

Férfiak: 1. Lars Moholdt (Norvégia), 2. Szergej Gorlanov (Oroszország), 3. Erik Rost (Svédország), … 34. Simion Suciu, … 38. Alexandru Blejdea, 39. Szép Zoltán. Mihai Tintar feladásra kényszerült.
Nők: 1. Tove Alexandersson (Svédország), 2. Marija Kecskina (Oroszország), 3. Salla Koskela (Finnország), … 28. Andra Anghel, 29. Mandel Réka.

Mandel Réka és csapattársai a küldöttség legjobb eredményét érték el. Fotó: VSK Csíkszereda

A kontinensbajnokság a váltók versenyével zárult, amelyen az összegyűlt fáradtság ellenére a romániai váltók szépen helytálltak,

mi több, a nők a romániai sítájfutás eddigi legjobb eredményét érték el, hetedik helyen fejezték be a versenyt. A váltónak tagja volt a VSK Csíkszereda sportolója, Mandel Réka is.

A férfiak is javítottak, a tavalyi 10. hely után idén a 9. helyen értek célba, ezzel megismételve a két évvel ezelőtti finnországi teljesítményt, a három fős váltónak két csíki tagja volt: Szép Zoltán és Simion Suciu.

Szép Zoltánék javítottak tavalyi helyezésükön. Fotó: VSK Csíkszereda

Nők: 1. Oroszország, 2. Svédország, 3. Finnország, … 7. Románia (Andra Anghel, Denisa Tamaș, Mandel Réka).
Férfiak: 1. Norvégia, 2. Oroszország, 3. Svédország, … 9. Románia (Szép Zoltán, Mihai Tintar, Simion Suciu).