Nem volt zavartalan a közlekedés az újabb havazás miatt a Hargita megyei utakon

Székelyhon 2019. február 12., 17:42

Több centiméteres hóréteg nehezítette kedden az autósok dolgát Hargita megyében, több becsúszás, baleset is történt a nap folyamán a havas utakon. A Kalondán és a Nyerges-tetőn útra dőlt fák miatt volt nehézkes a közlekedés.

Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info/Facebook

A keddi havazás következtében télies körülmények között zajlott a közlekedés, az útkarbantartók több száz tonna csúszásgátlót szórtak az utakra az éjszaka folyamán és napközben. Mint Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivőjének reggeli tájékoztatásból kiderült: az útkarbantartók egész éjszaka dolgoztak, 158 tonna sót és 100 tonna homokot szórtak az utakra.

{K1}

Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info/Facebook

A havas, csúszós utakon a nap folyamán több baleset is történt, ahogy az Udvarhelyszéki és Csíki Közlekedési Info csoportokban közzétett bejegyzésekből kiderült,

mikrobusz csúszott le az útról Szentegyháza és Csíkszereda között, Kalibáskőnél, autók ütköztek össze a Tolvajos-tető közelében,

valamint útra dőlt fát kellett eltávolítani a Nyerges-tetőn, de mint arról korábban beszámoltunk beavatkozásra volt szükség a Kalonda-tetőn is az útra dőlt fák miatt.

Fotó: Csíki Közlekedési Info/Facebook

Cătălin Romanescu, a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) Hargita megyei kirendeltségének igazgatója kedd délután érdeklődésünkre elmondta,

az útügyhöz nem érkezett panasz az utak állapota miatt, illetve a katasztrófavédelemtől sem kaptak értesítést arról, hogy úttorlaszok alakultak volna ki.

Hozzátette, az éjszaka kezdődött havazás miatt télies körülmények között zajlott a közlekedés, illetve a magasabban fekvő területeken átvezető útszakaszokat még most is vékony hóréteg boríthatja. Hargita megye országútjain kedd hajnal óta közel 400 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki, összesen negyvenkét hókotró végezte a csúszásmentesítést.

Fotó: Csíki Közlekedési Info/Facebook