Fél éve szabadult a börtönből a fiatfalvi erőszakos rablással gyanúsított férfi

Fülöp-Székely Botond 2019. február 12., 15:52

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a 34 éves siménfalvi férfit, akit egy idős fiatfalvi házaspár megverésével és kirablásával gyanúsítanak. Az elkövetőt a bűntett után három héttel fogták el Brassóban. Információink szerint visszaeső bűnözőről van szó.

Megrázta a helyieket a fiatfalvi bűneset Fotó: Barabás Ákos

Jóváhagyta a bíróság a 34 éves siménvfalvi K. A. előzetes letartóztatását, akit egy 94 éves fiatfalvi férfi és 85 éves felesége brutális megverésével, illetve kirablásával gyanúsítanak – erősítette meg lapunknak Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az elmúlt hétvégén fogták el az elkövetőt egy brassói vonatállomáson.

Három héttel korábban a gyanúsított a fiatfalvi otthonában tört rá az idős házaspárra, akiket súlyosan bántalmazott, illetve 30 ezer lejt vitt el a házból. Eleinte nem volt bizonyos a rendőrök számára a rablás ténye, hiszen a helyszínen megtalálták az áldozatok előző nap kézhez kapott nyugdíját. A lopás ténye a későbbiekben igazolódott be.

{K1}

A hatósági közlemény szerint nehéz dolguk volt a rendőröknek a tettes kézre kerítésében, hiszen

az áldozatok semmilyen információt nem tudtak adni a gyanúsítottról,

sőt a bűntett pontos időpontját sem tudták megmondani. A nyomozás során több házkutatást tartottak Maros, Brassó, illetve Hargita megyében. A rendőrség és az ügyészség jelenleg minősített rablás és emberölési kísérlet gyanújával nyomoz az ügyben.

Nem hivatalos információink szerint a gyanúsított visszaeső bűnöző, a tavalyi év közepén szabadult a börtönből, csak feltételesen volt szabadlábon. Korábban is hasonló bűncselekményért ítélték el: rabolt és erőszakosan viselkedett.

{A}